‘Uitgelekte foto’s tonen mini-variant HTC One M8’

‘Uitgelekte foto’s tonen mini-variant HTC One M8’

Sinds begin vorige maand is de HTC One M8 verkrijgbaar in Nederland en België. Het ligt in de lijn der verwachting dat er ook een mini-variant van het toestel verschijnt, die HTC One Mini 2 gaat heten. Uitgelekte persrenders tonen het mogelijke design van de compacte smartphone.

htc one mini 2Net als zijn grote broer krijgt de HTC One Mini 2 waarschijnlijk een behuizing van metaal en een tweetal BoomSound-speakers aan de voorzijde. Ook wordt de smartphone beschikbaar in de kleuren donkergrijs, witgrijs en goud, zo blijkt uit een bericht van de bekende Twitter-lekker @evleaks.

In een andere gelekte HTC One Mini 2 foto is te zien dat de telefoon kekke kleuraccenten krijgt. Zo is de streep achterop, die naar de camera loopt, van een gele kleur voorzien, wat in combinatie met het metalen design een tof effect geeft.

Qua specificaties gaan er de nodige geruchten. De HTC One Mini 2 krijgt naar verluidt een een 4,5 inch-scherm met een 720p-resolutie, een Snapdragon 400-chip, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslagruimte en ruimte voor een microSD-kaart. De camera aan de achterzijde biedt in plaats van ultrapixels gewoon 13 megapixels. En dat is fijn, want de ultrapixel-camera is veruit het grootste nadeel van de HTC One.

Ook draait het toestel bij verschijning waarschijnlijk op Android 4.4 (KitKat) met de vernieuwde Sense-schil van HTC. Deze interface oogt strak en futuristisch en brengt Blinkfeed, HTC's sociale startscherm, met zich mee.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel