Japanse iPhone 5C-kloon hit op YouTube

Japanse iPhone 5C-kloon hit op YouTube

Op YouTube is een hilarisch reclamefilmpje van een iPhone 5C-kloon in korte tijd uitgegroeid tot een hit. De van oorsprong Japanse ioPhone 5 heeft verdacht veel weg van het kleurrijke Apple-toestel.

In tegenstelling tot de iPhone 5C draait de kloon echter niet op iOS, maar op Android 4.2 (Jelly Bean). Verder is de telefoon voorzien van bijzonder bescheiden specificaties, maar daar is de prijs (zo'n 110 euro) dan ook naar. De ioPhone 5 (nee, dat is geen typfout) heeft een 4 inch-scherm (854 bij 480 pixels), 512MB werkgeheugen, 4GB opslaggeheugen en een 2-megapixel-camera.

Niets om over naar huis te schrijven dus, wat ook geldt voor de begeleidende muziek in het reclamefilmpje van de iPhone 5C-kloon. Of het filmpje al veel verkoopsucces heeft opgeleverd, is overigens nog niet bekend.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel