‘Gebrickte Android-telefoon valt bij Samsung voortaan onder garantie’

‘Gebrickte Android-telefoon valt bij Samsung voortaan onder garantie’

Samsung heeft zijn reparateurs geïnstrueerd om een gebrickte Android-telefoon voortaan gewoon onder de garantie te laten vallen, ook als die zogeheten brick komt door het toepassen van een zogeheten custom rom.

Pas als je een tweede keer de fout in gaat, hoef je de gemaakte reparatiekosten te betalen, zo laat een bron bij Samsung weten aan Tweakers. Een brick houdt in dat je telefoon niet meer opstart, en daardoor onbruikbaar is. Het gebeurt nog vaak voor dat fabrikanten de garantie op een gebrickte Android-telefoon laten vervallen als de zogeheten bootloader van een Android-telefoon is unlocked.

Bij het verkeerd installeren van een custom rom – waar een unlocked bootloader voor nodig is – kun je al snel met een gebrickte telefoon zitten als je de juiste stappen niet volgt. Een custom rom is een andere versie van Android dan die met je toestel wordt meegeleverd. Meestal worden deze custom roms vaker geüpdatet, maar het installeren ervan brengt risico's met zich mee.

Gebrickte Android-telefoon één keer gratis repareren

galaxy s4Samsung zou een gebrickt toestel nu dus altijd minimaal één keer onder de garantie laten vallen, zelfs als het defect veroorzaakt is door het foutief toepassen van de stappen om een custom rom te installeren. Dit beleid zou al actief zijn en klanten hoeven pas te betalen bij defecten door het unlocken of een custom rom als ze voor de tweede keer in vergelijkbare problemen komen.

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel