Chatdienst Tango vermoedelijk gehackt op grote schaal

Chatdienst Tango vermoedelijk gehackt op grote schaal

Volgens hackers van het Syrian Electronic Army is Tango gehackt door soldaten uit het elektronische leger. Hierbij is 1,5 terabyte aan gebruikersgegevens buitgemaakt.

Chatdienst Tango is niet enorm populair in Nederland, maar de app laat je via het internet chatten, bellen en spelletjes spelen. Tango is dus een van de vele WhatsApp-alternatieven. Het Syrian Electronic Army meldt op Twitter echt 1,5 terabyte aan gebruikersgegevens te hebben gestolen van de dienst.

Hierbij zou het gaan om telefoonnummers, contactinformatie en berichten van miljoenen Tango-gebruikers. In totaal zijn er namelijk circa 120 miljoen gebruikers van de chatdienst, maar het is nog onduidelijk hoeveel Tango-gebruikers zijn geraakt door de hack en of de data voldoende versleuteld is of niet.

Hack inmiddels bevestigd door Tango zelf

Een medewerker van Tango liet aan iMore weten dat er een ‘korte tijd niet-toegestane toegang is geweest tot data', en dat de beveiliging daarna voldoende is aangescherpt om dit in het vervolg te voorkomen. Daarnaast biedt de vertegenwoordiger zijn excuses aan voor ‘het ongemak' dat het lek mogelijk heeft veroorzaakt.

Er wordt echter nog niets gemeld over te ondernemen stappen. Toch is het altijd even verstandig om te zien of er geen gevoelige informatie is te vinden in je Tango-gegevens, zoals bijvoorbeeld wachtwoorden. Het is niet onverstandig om die uit voorzorg even aan te passen.

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel