Tip: zo helpt Google Drive je met overstappen van iOS naar Android

Tip: zo helpt Google Drive je met overstappen van iOS naar Android

Er zijn talloze apps die je kunnen helpen met het overstappen naar een andere smartphone. Nu heeft Google het extra makkelijk gemaakt voor iOS-gebruikers, met nieuwe opties in de Google Drive-app.

Met Google Drive overstappen

Google heeft de Google Drive-app op iOS voorzien van extra opties om de overstap naar Android makkelijker te maken. Met de Google Drive-app kun je nu makkelijk de belangrijkste informatie van je iPhone in Google Drive zetten. Daarna kun je alles rechtstreeks naar je nieuwe Android-toestel halen. Niet alle inhoud van je iPhone kan op deze manier omgezet worden, maar de belangrijkste dingen zijn snel via Drive naar je Android-telefoon te brengen.

Google Drive overstappen

Afbeelding via 9to5Google

Eerst moet je ingelogd zijn op de Google-account waarmee je je nieuwe Android-smartphone wil gaan gebruiken. Via de Drive-instellingen op je iPhone kun je naar Backup gaan, waar je kiest wat je naar je Drive wil sturen. Je kunt je contactpersonen uploaden naar Google Contacten, afspraken uit je agenda in Google Agenda zetten en je foto's en video's in Google Foto's zetten.

Op je nieuwe Android-telefoon heb je door in te loggen op je Google-account meteen toegang tot alle gegevens van je iPhone. Je contactpersonen zullen automatisch in de Contacten-app verschijnen, terwijl je afspraken allemaal via Google Agenda in je Agenda-app belanden. Je foto's en video's kun je via de Google Foto's-app bekijken, al worden ze niet allemaal meteen op je toestel opgeslagen. Sommige foto's tellen daarnaast niet voor de opslaglimiet van Drive als ze onder een bepaalde resolutie blijven.

Google Drive downloaden

De meeste Android-smartphones beschikken standaard over de Google Drive-app. Mocht de app nog niet op jouw toestel geïnstalleerd zijn, dan kun je hem via onderstaande link downloaden. Voor je iPhone is de app gratis te downloaden uit de App Store.

→ Download de Google Drive-app voor iOS en Android

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel