Recap: dit is er de afgelopen weken rondom WhatsApp gebeurd

Recap: dit is er de afgelopen weken rondom WhatsApp gebeurd

Er is de laatste tijd veel gebeurd rondom WhatsApp. Na alle ophef rondom de blauwe vinkjes hebben de ontwikkelaars de apps voor zowel iOS als Android geüpdatet. We lichten 3 zaken rondom WhatsApp van de afgelopen weken voor je uit.

1. WhatsApp-update voor de iPhone 6

WhatsApp-updateWe hebben er lang op moeten wachten, maar dankzij een WhatsApp-update voor iOS is de populaire berichten-app nu eindelijk geoptimaliseerd voor de grotere schermen van de iPhone 6 en 6 Plus. Voorheen zag WhatsApp er op de nieuwe iPhones er uitgerekt en kartelig uit, maar dat is nu gelukkig verleden tijd. Ook is er door de update is meer ruimte voor het tonen van berichten en gesprekken. Tot slot verhelpt de WhatsApp-update enkele bugs, zodat de app minder vaak crasht.

2. Je berichten eindelijk versleuteld

De Android-versie van WhatsApp gaat binnenkort berichten standaard versleutelen, middels zogenoemde end-to-end-encryptie. Hiermee worden berichten voordat je ze verstuurd versleuteld, waarna ze alleen door de ontvanger te ontsleutelen zijn. Dit klinkt misschien ietwat ingewikkeld, maar in de praktijk zul je zelf geen extra handelingen te hoeven uitvoeren. Het is nog niet bekend wanneer de update beschikbaar wordt, al lijkt het er wel op dat deze voorlopig alleen naar Android komt.

3. Blauwe vinkjes (uitschakelen)

WhatsApp-updateJe zult alle commotie rondom de nieuwe blauwe vinkjes in WhatsApp vast hebben meegekregen. Waar we voorheen aan de twee vinkjes konden aflezen dat een bericht ontvangen was, weten we – wanneer deze blauw worden – ook wanneer ze daadwerkelijk zijn gelezen.

Veel mensen waren er niet blij mee, omdat dit hun privacy zou aantasten. Al snel claimde een Duitse betatester van WhatsApp te weten dat er spoedig een optie beschikbaar komt waarmee het mogelijk is om de blauwe vinkjes uit te schakelen – in de bètaversie voor Android althans. Het is echter nog niet bekend wanneer deze functie aan de iOS- en Android-versie van WhatsApp wordt toegevoegd.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel