Dit weten we al over de LG G6

Dit weten we al over de LG G6

Het jaar is bijna voorbij en dat betekent dat we vooruit kunnen blikken op de smartphones die volgend jaar verschijnen. Eén van die toestellen is de LG G6, waar de afgelopen tijd al het nodige over is uitgelekt. Tijd voor een overzicht.

1. High-end specificaties

Ondanks de interessante vernieuwingen was de LG G5 niet het succes waarop de fabrikant had gehoopt. Daarom probeert LG het opnieuw met de G6, die een wat traditioneler vlaggenschip lijkt te worden. Het toestel is voorzien van de beste hardware van het moment, gecombineerd met een fraai design.

Volgens de laatste geruchten beschikt de G6 over een Snapdragon 835-chip, 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagruimte. Voldoende kracht om de laatste apps en games te draaien dus. Daarnaast wordt er gesproken over een 5,3 inch-scherm, met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Hierdoor oogt het scherm van de G6 – net als dat van zijn voorgangers – enorm scherp en kleurrijk. Het scherm is waarschijnlijk volledig plat en heeft geen afgeronde randen.

Over de camera's is nog weinig bekend. Het is aannemelijk dat de dubbele camera van de G5 wordt verbeterd, maar het is nog onduidelijk in hoeveel megapixel de smartphone foto's schiet.

2. Geen modulair design

Hoewel LG beloofde dat na de G5 ook toekomstige vlaggenschepen van een modulair design zouden worden voorzien, lijkt de fabrikant van deze belofte af te stappen. Door de tegenvallende verkoopcijfers lijkt de consument helemaal geen interesse te hebben in een modulair ontwerp, en dus zien we hoogstwaarschijnlijk een traditioneler design. De bekende lekker OnLeaks plaatste op MySmartPrice de onderstaande video, waarin je het vermeende ontwerp van de G6 kunt zien.

Waarschijnlijk heeft de LG G6 een glazen behuizing, net als bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S7. Mogelijk biedt deze behuizing ondersteuning voor draadloos opladen, en is er – in tegenstelling tot de iPhone 7 – gewoon een koptelefoonaansluiting aanwezig. Verder is de accu mogelijk niet meer verwijderbaar. Jammer, want dat maakte de LG G5 redelijk uniek.

3. Vroege release en prijs

Het is altijd de vraag wanneer LG zijn nieuwe vlaggenschip presenteert. Als we de laatste geruchten mogen geloven, presenteert LG de G6 al vroeg in het jaar. De reden hiervoor is dat LG de smartphone voor de Galaxy S8 wil lanceren, wat de verkopen ten goede zouden komen. De adviesprijs is onbekend, maar het is aannemelijk dat het toestel even duur wordt als zijn voorganger: 699 euro.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel