HTC One Mini officieel aangekondigd in Nederland

HTC One Mini officieel aangekondigd in Nederland

HTC heeft donderdag de HTC One Mini onthuld. De nieuwe smartphone is het iets kleinere broertje van vlaggenschip HTC One. Met de nadruk op iets kleiner.

De HTC One Mini bevat namelijk nog steeds een 4,3 inch-scherm, wat nauwelijks ‘mini' is te noemen natuurlijk. Dit scherm heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels.

Het design van de One Mini is erg vergelijkbaar met die van de HTC One. Het formaat is dus het enige verschil. Het toestel is wederom voorzien van twee speakers aan de voorzijde en de achterkant is dit keer van aluminium gemaakt. De dikte is ongeveer hetzelfde, maar zowel de lengte en de breedte is bij het nieuwe toestel afgenomen.

HTC One Mini een krachtig klein broertje

one miniDe HTC One Mini is verder voorzien van een dualcore-processor die draait op 1.4GHz, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslagruimte en een 1800 mAh-accu. De smartphone heeft net als zijn grotere broer een UltraPixel-camera aan boord met 4,3 megapixels, maar de lichtwaarde is volgens HTC een stuk beter waardoor er minder ‘megapixels' nodig zijn.

De HTC One Mini ligt vanaf september in de winkels, voor een adviesprijs van 499 euro. Dit is circa 200 euro goedkoper dan een HTC One nu kost.

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel