Sony bevestigt Android 4.3 voor Xperia-telefoons

Sony bevestigt Android 4.3 voor Xperia-telefoons

Sony heeft in een blog op zijn eigen website aangegeven dat Jelly Bean-update Android 4.3 voor Xperia-telefoons beschikbaar komt. Hierbij gaat het om de Xperia Z, Experia ZL, Xperia ZR, Xperia SP en Xperia Z Ultra. Een flinke lijst en dus fijn nieuws.

Fabrikant Sony wil zelfs enkele apparaten (smartphones en tablets) die nog op de oude Android-variant Android 4.1 draaien van een update naar Android 4.3 voorzien. Het Japanse bedrijf meldt daar echter bij om welke toestellen het dan gaat.

Het is ook nog niet bekend in wat voor tijdskader Sony zijn Android 4.3-updates wil gaan uitrollen. Hopelijk komt hier binnenkort meer informatie over naar buiten. Dan lees je het natuurlijk direct op Smartphone.nl.

Samsung en HTC bekijken ook opties voor Android 4.3-update

one miniSamsung en HTC hebben tegenover TechRadar aangegeven dat ze kijken naar een Android 4.3-update voor hun toestellen, maar geven verder nog geen informatie vrij. HTC-topman Jeff Gordon zegt bijvoorbeeld het volgende tegen de website: “We bekijken Android 4.3 nu om te zien hoe deze update binnen onze plannen past.”

Samsung houdt de verwachtingen ook laag en blijft eveneens vaag: “Samsung UK zal de komende maanden bekendmaken welke Galaxy-devices een update krijgen naar Android 4.3.” Deze uitspraak maakt het goed mogelijk dat we bij Samsung-producten pas in 2014 daadwerkelijke updates naar de nieuwe versie van Jelly Bean gaan zien. Een vervelend vooruitzicht voor ongeduldige Android-fans.

Lees alles over over de nieuw Jelly Bean-update in Android 4.3-overzicht van AndroidPlanet.

Geschreven door Thomas Haenen

Techjournalist uit Nijmegen. Afgestudeerd als Amerikanist, maar duikt met enthousiasme in de wereld van smartphones en tablets. Kan je ook alles vertellen over literatuur en Theodore Roosevelt.

Bekijk profiel