Stock Android Galaxy S4 en HTC One geen updates direct van Google

Stock Android Galaxy S4 en HTC One geen updates direct van Google

Anders dan werd verwacht krijgen de stock Android Galaxy S4 en HTC One geen directe updates van Google. Stock Android is het Google-besturingssyteem zonder enige skin eroverheen.

De Nexus-lijn van Google krijgt wel direct zijn updates van het Google-moederschip binnen, en een van de grootste trekpleisters van een stock Android Galaxy S4 en HTC One is natuurlijk dat dit ook zou gebeuren, zonder tussenkomst van vertragende fabrikanten en providers.

stock android galaxy s4Die providers zijn nog steeds niet meer van toepassing, maar HTC en Samsung verzorgen wel zelf de updates voor de zogeheten Google Play-edities van hun toestellen. Hierbij zijn de eigen Android-skins van HTC (Sense) en Samsung (TouchWiz) natuurlijk wel afwezig, maar de updates voor Android moeten alsnog even langs de fabrikanten gaan voor ze verschijnen.

Dit is voornamelijk om de Android-updates geschikt te maken voor de hardware van beide toestellen. De HTC One maakt bijvoorbeeld gebruik van Beats Audio, iets wat de Nexus-lijn van Google niet doet en wat dus niet in Googles Android-updates zit ingebakken. Specifieke drivers voor de hardware van de toestellen zullen waarschijnlijk ook bij de lichte aanpassing van de Android-updates worden toegevoegd.

Al wel een Android 4.3 versie van de camera app

Op de Google Play-edities van de HTC One en Samsung Galaxy S4 werd al wel een nieuwe camera-app aangetroffen, die vermoedelijk voor iedereen beschikbaar wordt als Android 4.3 eindelijk uitkomt. Vooral het uiterlijk van de app is vernieuwd.

Via: AndroidPlanet

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel