Huawei onthult Ascend P7, superdunne smartphone met 5 inch-scherm

Huawei onthult Ascend P7, superdunne smartphone met 5 inch-scherm

Tijdens een persconferentie in Parijs heeft Huawei vandaag de Ascend P7 gepresenteerd. De dunne smartphone is het nieuwe vlaggenschip van de Chinese fabrikant en beschikt over een 5 inch-scherm met een 1080p-resolutie en een snelle 1,8GHz-quadcore-processor.

Huawei Ascend P7De adviesprijs van de Huawei Ascend P7, die nog deze maand in Nederland en België verschijnt, bedraagt 449 euro. Het toestel heeft 2GB aan werkgeheugen en draait standaard op Android 4.4.2 (KitKat) met de Emotion UI 2.3-skin. Het is Huawei’s eerste Android-smartphone met standaard KitKat als OS.

Het grotere scherm heeft wel zijn gevolgen voor de dikte van de Ascend P7; met 6,5 millimeter is hij weliswaar slank, maar niet meer zo dun als de P6. Verder vinden is er 16GB aan uitbreidbare opslagruimte aan boord en twee camera’s met 13 en 8 megapixels (frontcamera). Vooral de camera aan de voorzijde is opvallend; deze laat je selfies in hoge resolutie schieten en heeft een panoramamodus voor de perfecte ‘groufie’.

Dankzij de 2500 mAh-accu gecombineerd met de spaarstand zou de Huawei Ascend P7 langer dan een dag te gebruiken moeten zijn. Verder is er 4G aan boord en hebben kopers de keuze tussen een zwart, wit of roze model.

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel