HTC One Mini 2 vanaf juni verkrijgbaar voor 469 euro

HTC One Mini 2 vanaf juni verkrijgbaar voor 469 euro

HTC heeft vandaag officieel de HTC One Mini 2 gepresenteerd. Het compacte toestel is vanaf begin juni verkrijgbaar voor een adviesprijs van 469 euro. Standaard draait de Mini 2 op Android 4.4 KitKat met daaroverheen de Sense 6.0-skin van HTC.

HTC One Mini 2 releaseDe HTC One Mini 2 wordt aangedreven door een 1,2GHz-quadcore-processor en 1GB aan werkgeheugen. Verder is er 16GB aan opslagruimte aanwezig dat is uit te breiden met een micro-sd-kaartje. De achterzijde is voorzien van een enkele 13-megapixel-camera met flitser en aan de voorzijde, net boven het scherm, is een frontcamera met 5 megapixels. Deze kan gebruik worden om bijvoorbeeld in hoge resolutie selfies te schieten of videogesprekken te voeren.

Verder heeft de HTC One Mini 2 een 4,5 inch-scherm met een 720p-resolutie. Er is ondersteuning voor 4G aan boord, alsmede bluetooth 4.0 en nfc. Met een hoogte en breedte van respectievelijk 137 en 65 millimeter is de smartphone niet al te groot, maar met 10,6 millimeter is hij wel vrij dik. Een fijne feature die ook is te vinden op de HTC One M8 is de dubbele speaker aan de voorzijde. De zogenoemde BoomSound speakers hebben aanzienlijk meer vermogen dan de speakers die doorgaans op smartphones zijn te vinden.

De HTC One Mini 2 werkt tot slot met een nano-simkaart en heeft een niet-verwijderbare 2100 mAh-accu. Deze staat garant voor een beltijd van circa 16 uur, al is er een spaarstand aanwezig waarmee je de accuduur kunt oprekken.

Alle HTC One Mini 2 specificaties op een rij

  • 4,5 inch-scherm met 720p-resolutie
  • 1,2GHz-quadcore-processor (Snapdragon 400)
  • 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen (uitbreidbaar)
  • 13-megapixel-camera, 5 megapixel-frontcamera
  • Ondersteuning voor 4G, nfc en bluetooth 4.0
  • Draait standaard op Android 4.4 (KitKat) met Sense 6.0