Huawei Honor 3: waterdichte middenklasser met goede specs

Huawei Honor 3: waterdichte middenklasser met goede specs

Huawei heeft de Honor 3 onthuld, een toffe middenklasser die stof- en waterdicht. Het werd echter verwacht dat Huawei met een Samsung Galaxy S4-klopper op de markt zou komen. 

De Huawei Honor 3 huisvest wel prima specificaties, voor zijn voordelige prijs van 310 dollar in China althans. Het toestel geeft je onder andere:

  • Een 4,7 inch-scherm van 720×1280 pixels
  • Quadcore-processor die draait op 1.5GHz
  • Een fijne 13-megapixel-camera
  • 2GB aan werkgeheugen
  • Een stof- en waterdicht exterieur
  • Android 4.2.2 (met Huawei's Emotion UI)

Huawei Honor 3 is onderwater te gebruiken

Dankzij dit stof- en waterdichte exterieur kun je de Honor 3 tot één meter onderwater prima gebruiken. Dieper dan dat moet je volgens de beschrijving van de waterdichtheid niet gaan.

Een andere fijne functie van de Honor 3 is de ingebouwde infraroodsensor. Zo'n infraroodsensor maakt het bijvoorbeeld mogelijk om je televisie via je smartphone te bedienen. Altijd handig als het even nodig is en je je afstandsbediening kwijt bent.

Het is nog niet bekend wanneer de Huawei Honor 3 de overstap naar het westen maakt en in de Nederlandse winkelrekken belandt. Zodra hier meer over bekend is, melden we het natuurlijk meteen.

honor3 2

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel