‘Driekwart van mobiele telefoons zijn smartphones in 2017’

‘Driekwart van mobiele telefoons zijn smartphones in 2017’

In 2017 worden wereldwijd 800 miljoen meer smartphones verkocht dan in 2012. Verder worden er enkele ontwikkelingen verwacht in de marktaandelen van de iPhone, Windows Phone-toestellen en BlackBerry. Dit meldt marktonderzoeksbureau Canalys in een onderzoeksrapport.

In 2012 zijn er 694 miljoen smartphones verkocht. Dit is 40 procent van het totale aantal mobiele telefoons. In 2017 worden er naar verwachting twee miljard mobiele telefoons verkocht, waarvan 73 procent smartphones zijn. Deze ontwikkeling komt door de stijgende vraag naar low-end-smartphones. Dit zijn toestellen die gemiddeld minder dan 250 euro kosten.

Android blijft even groot

androidHet aandeel van Android blijft rond de 67 procent hangen in 2017. Dit betekent dat er dan meer dan een miljard smartphones met het Android-besturingssysteem worden verkocht. Op dit moment is het Samsung die deze markt domineert, maar vooral Chinese merken gaan die positie aanvallen volgens het marktonderzoeksbureau.

Apple heeft momenteel nog geen low-end-toestel. Dit is de grootste reden waarom de marktonderzoekers verwachten dat het marktaandeel van de iPhone zal afnemen van 19 procent naar 14 procent. De grote procentuele winnaar is Windows Phone. Het aandeel van de gigant uit Redmond zal toenemen van 2,4 procent naar 12,7 procent, vooral door de low-end-prijsstrategie van WP8-partners als Huawei en Nokia.

BlackBerry heeft ook goede vooruitzichten, indien het lukt om de aandacht te verleggen van de VS naar Azië. Het marktaandeel blijft stabiel op circa 4,7 procent volgens Canalys, waarbij het aantal verkopen dus wel stijgt met meer dan 35 miljoen.

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel