KPN zet vaart achter uitrol 4g netwerk

KPN zet vaart achter uitrol 4g netwerk

De landelijke uitrol van het KPN 4g-netwerk zal drie maanden eerder worden afgerond dan eerder werd bekendgemaakt. KPN meldde deze week dat het in het hele land 4g-dekking gaat bieden tegen het einde van het eerste kwartaal van 2014.

Aan het einde van deze maand verwacht KPN zijn 4g-netwerk in de helft van Nederland aan te kunnen bieden; aan het einde van dit jaar zal er al een dekking van maar liefst 80 procent worden bereikt, aldus het KPN-bericht.

KPN maakt bij 4g gebruik van een combinatie van de 800MHz-, 1800MHz- en 2600Mhz-band. De 800MHz-band is bedoeld voor de snelle, landelijke uitrol. De hogere frequenties worden in dichtbevolkte gebieden aanvullend ingezet om een betere capaciteit te kunnen bieden.

KPN 4g netwerk

Het lijkt erop dat KPN in de uitrol van zijn 4g-netwerk veel nieuwe business-kansen ziet. Het 4g-netwerk – ook wel lte netwerk genoemd – is een van de nieuwste technologieën voor snel mobiel dataverkeer.

Een 4g-netwerk kan maximaal een downloadsnelheid van 100Mbps behalen, de uploadsnelheid loopt op tot 50Mbps. Dit zijn natuurlijk theoretische cijfers. Hiermee zou het 4g-netwerk namelijk even snel zijn als een snelle kabelverbinding, maar in de praktijk worden deze maxima niet vaak gehaald.

kpn-4g-netwerk

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel