Drie nieuwe iPhones in september: dit kun je verwachten

Drie nieuwe iPhones in september: dit kun je verwachten

Volgende maand is het weer zover: dan onthult Apple zijn nieuwe iPhones voor het komende jaar. In dit artikel zetten wij onze iPhone 2018 verwachtingen voor je op een rijtje.

Onze iPhone 2018 verwachtingen op een rijtje

September is Apple-maand, en dat is zeker in 2018 het geval. Na een rustig begin van het jaar belooft deze maand een drukke te worden voor fans van het bedrijf uit Cupertino. Net als vorig jaar staat Apple op het punt om drie nieuwe iPhones te onthullen. We nemen ze hieronder een voor een kort met je door, op basis van de meest hardnekkige geruchten.

iPhone 2018

Apple kreeg vorig jaar veel kritiek op de hoge prijs van de iPhone X, dus brengt het bedrijf dit jaar ook een goedkopere versie van het toestel uit. Deze iPhone krijgt geen oled-scherm maar een lcd-display en een enkele cameralens in plaats van een dubbele. Dat maakt de iPhone 2018 de minst krachtige iPhone van de drie nieuwe, maar daar betaal je dan naar verwachting ook een paar honderd euro minder voor. Mede hierdoor denken analisten dat dit de populairste nieuwe iPhone van het jaar wordt.

iPhone X 2018

De iPhone X 2018 is de rechtstreekse opvolger van de iPhone X van vorig jaar. De afmetingen van het 5,8-inch oled-display blijft hetzelfde, het design is ongewijzigd en vooral onder dit herkenbare gezicht gaan de verbeteringen schuil. Zo is deze nieuwe iPhone uitgerust met Apples nieuwe A12-chip die de prestaties en accuduur van de smartphone weer naar een nieuw niveau tilt. Verwacht overigens geen nieuw design, de iPhone X 2018 zal op een nieuw kleurtje na niet te onderscheiden zijn van zijn voorganger.

iPhone X Plus

De iPhone X Plus wordt de iPhone met het grootste scherm dat Apple ooit maakte. Met een 6,5-inch oled-display heb je ruimte genoeg om al je werkzaamheden op dit toestel uit te voeren. Zeker nu deze iPhone de Apple Pencil zou ondersteunen; het slimme tekenpennetje dat tot nu toe alleen op de iPad werkt. Door het grotere formaat van de X Plus is er ook meer ruimte voor een grotere accu, wat er waarschijnlijk voor zorgt dat dit de iPhone wordt die het langst meegaat op een enkele acculading. Verwacht echter ook dat je voor dit toestel het meeste geld moet neertellen.

Wanneer verschijnen de nieuwe iPhones?

Het is nog even afwachten tot Apple een keynote aankondigt waar de nieuwe apparaten onthuld worden. Als we naar voorgaande jaren kijken is de kans groot dat het bedrijf de nieuwe iPhones op 12 september onthult. Daarna zijn ze op 14 september te bestellen en worden de eerste exemplaren een week later op 21 september geleverd.

Geschreven door Lars Paymans

Techjournalist uit Breda. Schrijft het liefst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech, smartphones en videogames. Regelmatig in een concertzaal te vinden. Koestert zijn iPod Classic.

Bekijk profiel