Running With Friends: wegrennen van stieren

Running With Friends: wegrennen van stieren

Zynga heeft een nieuwe game in de With Friends-serie uitgebracht: Running With Friends. De game, waarin je als speler oneindig rent tot een stier je te pakken krijgt, is Zynga’s antwoord op de populaire Temple Run-games.

Running With Friends is echter niet zomaar een Temple Run-kloon. In deze game ren je namelijk tegen je vrienden of willekeurige gebruikers. Ieder potje bevat 3 rondes waarvan je er 2 moet winnen. Winst levert natuurlijk meer punten op voor in-app-aankopen.

Iedere ronde start met jouw avatar die achterna wordt gezeten door een op hol geslagen stier. Het is aan jou om je zo vloeiend mogelijk een weg te banen door de mediterraans ogende wandelpaden, zonder gestopt te worden door de verschillende obstakels. Hierbij is het je doel om zo ver mogelijk te komen en zoveel mogelijk sterren te raken voor extra punten.

Baan je een weg met vegen

Een veeg naar links of rechts laat je zijpaden kiezen of aan de kant springen; een veeg naar beneden laat je een sliding maken waarmee je sommige objecten aan de kant kunt schoppen. Met een veeg omhoog spring je over obstakels heen, zoals dozen of riviertjes zonder brug, zoals dozen of riviertjes zonder brug.

Voor het winnen van rondes en potjes krijg je munten die je bijvoorbeeld kunt investeren in nieuwe poppetjes om mee te rennen. Het is ook mogelijk om ze in zetten voor een herkansing als je geraakt wordt, al is dat natuurlijk een flauw ‘pay to win’-element. Het moet echter gezegd worden dat Running With Friends meer als een game aanvoelt dan andere  Zynga-apps met pay to win-opties.

Download Running With Friends voor iPhone (gratis)

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel