Round-up: alles over de iPhone 6 en iPhone 6 Plus onthulling

Round-up: alles over de iPhone 6 en iPhone 6 Plus onthulling

Apple heeft gisteravond de iPhone 6 en 6 Plus aangekondigd. Ook kregen we op de keynote de Apple Watch te zien. In dit artikel lees je alles over de iPhone 6 en iPhone 6 Plus onthulling, alsmede andere producten die Apple heeft onthuld.

iPhone 6 gepresenteerd: groter, sneller en beter

iPhone 6 Plus onthullingZoals verwacht hebben de nieuwe iPhones grotere schermformaten gekregen. De reguliere iPhone 6 heeft een 4,7 inch scherm gekregen met een resolutie van 1334 bij 750 pixels, wat neerkomt op 326 pixels per inch. Het toestel heeft zo'n 38 procent meer pixels en is 6,9mm dik. Ter vergelijking: de iPhone 5S is 7,6mm dik. De iPhone 6 draait standaard op iOS 8 en wordt aangestuurd door de nieuwe A8-processor. De nieuwe processor is 20 procent sneller dan de A7-chip, die te vinden is in de iPhone 5S.

De grootste verbetering is echter op grafisch vlak: de iPhone 6 is 50% krachtiger dan zijn voorganger. Hiermee worden vooral games een stuk mooier en benaderen deze de grafische kwaliteit van spelcomputers als de PlayStation 3 en Xbox 360.

iPhone 6 Plus onthulling: full-hd en betere accuduur

De grotere variant van de nieuwe iPhone, die de iPhone 6 Plus heet, is voorzien van een 5,5 inch scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Dit scherm heeft een enorm hoge pixeldichtheid van 401 pixels per inch en oogt dus superscherp. De iPhone 6 Plus is iets dikker dan de ‘normale' iPhone 6: 7,1mm. Ook de Plus heeft de A8 processor en komt standaard met iOS 8. Voor het grote display is de landschapsmodus vernieuwd, waardoor meerdere schermen naast elkaar getoond kunnen worden. Hiermee wordt er meer informatie op een overzichtelijke manier getoond in bijvoorbeeld de agenda-app.

iPhone 6 Plus onthulling

Wat batterijduur betreft is het er ook het nodige veranderd. De iPhone 6 Plus heeft een nieuwe, grotere batterij en die zorgt voor een langere accuduur. De batterij van de iPhone 6 is daarentegen ongeveer gelijk aan die van de iPhone 5S en moet een gelijke accutijd kunnen behalen.

De iPhone 6 en 6 Plus zijn beide vanaf 26 september beschikbaar voor een vanafprijs van respectievelijk 699 en 799 euro voor het instapmodel (16GB). De 64GB- en 128GB-versies zijn 100 en 200 euro duurder. De prijzen van een iPhone 6 met abonnement zullen nog volgen. Gebruik deze iPhone prijsvergelijker voor het meest actuele aanbod en het vinden van de beste prijs.

Apple Watch1Het heeft een tijdje geduurd, maar dit jaar was er zowaar weer een ‘one more thing-moment'. Aan het einde van de Apple keynote werd gisteravond de Apple Watch voor het eerst aan de wereld getoond. De Watch komt in twee varianten: klein (38mm) en groot (42mm). De smartwatch is voorzien van een Retina-scherm en heeft een fraai metalen design. Uiteraard ondersteunr de Apple Watch touch-besturing maar Apple wilt dat je dit in beperkte mate gebruikt. Door middel van een draaibaar knopje aan de zijkant is het mogelijk om door de interface navigeren en dat is volgens Apple een stuk intuïtiever dan het aanraken van het schermpje.

De Apple Watch biedt verder functionaliteiten als het meten van je hartslag, is tevens een speaker en kan verbinding maken met een iPhone 6, 6 Plus, 5S en 5. Hij verschijnt begin 2015 in de VS voor 349 dollar.

Apple Pay: contactloos betalen met je iPhone

Tot slot is Apple Pay aangekondigd, een betaalplatform dat op de iPhone 6, 6 Plus en Apple Watch is geïmplementeerd en gebruikmaakt van de ingebouwde nfc-chip en vingerafdrukscanner van de iPhone. Hiermee wordt het mogelijk om contactloos te betalen met je iPhone of Watch. Bedrijven als MasterCard, Visa en American Express werken al samen met Apple zodat een goede ondersteuning gegarandeerd kan worden.

Apple Pay is tot dusver alleen voor de VS aangekondigd. Het is nog niet duidelijk of en wanneer de mobiele betaaldienst naar andere landen komt. Restaurantketens al McDonalds en Subway hebben al aangekondigd de nfc-functionaliteit te ondersteunen.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel