iPhone 6 kan zich mogelijk opladen middels zonnecellen

iPhone 6 kan zich mogelijk opladen middels zonnecellen

In de Amerikaanse fabriek waar Apple saffierglas produceert voor de aankomende iPhones, wordt mogelijk ook gewerkt aan een techniek om onder het stevige glas zonnecellen te implementeren die de accu van de iPhone opladen.

iPhone 6 saffierglasDit concludeert technologieblogger Matt Margolis op basis van een combinatie van patenten die Apple onlangs heeft aangevraagd en de vacatures en orders voor nieuwe apparatuur die het bedrijf heeft geplaatst. Apple heeft in de Amerikaanse stad Mesa (Arizona) een fabriek waar het saffierglas wordt ontwikkeld voor de schermen van aankomende iPhones en iPod Touch-modellen.

‘iPhone 6 voorzien van saffierglas en zonnecellen'

Volgens Margolis werkt Apple echter aan meer dan alleen saffierglas. Het bedrijf bezit momenteel patenten voor het direct opladen van elektronische apparaten middels zonnecellen en heeft daarnaast aangegeven dat het dit jaar flink gaat investeren in lasertechnologie. Het bedrijf weet hoe het een dunne laag met zonnecellen kan laten samenwerken met een bovenliggende laag van stevig glas.

Middels nauwkeurige lasers kunnen er kanalen in het saffierglas worden gebrand die licht doorlaten voor de onderliggende laag met zonnecellen. De techniek wordt mogelijk al geïmplementeerd in de iPhone 6. Die telefoon verschijnt naar verwachting in de herfst.

De techniek kan belangrijke gevolgen hebben voor de accu van de iPhone 6. Enerzijds is het mogelijk dat deze te allen tijde is opgeladen dankzij de zonnecellen en anderzijds kan het daardoor zijn dat de volgende Apple-apparaten zijn voorzien van een kleinere en dunnere batterij. Apple heeft nog geen reactie gegeven op het artikel en onderzoek van Margolis.