Google Glass op sterkte: slimme bril nu ook te gebruiken voor brildragers

Google Glass op sterkte: slimme bril nu ook te gebruiken voor brildragers

Google heeft vandaag vier nieuwe monturen met glazen op sterkte gepresenteerd voor Google Glass. Hierdoor kunnen brillendragers ook gebruikmaken van Googles slimme bril.

De vier monturen zijn geoptimaliseerd voor gebruik met Google Glass en krijgen een adviesprijs van 225 dollar inclusief normaal vensterglas. Google Glass-gebruikers moeten dan zelf nog de brillenglazen op sterkte laten maken bij een opticien. De kosten hiervoor zijn te overzien als je bijvoorbeeld kiest voor plastic glazen.

De Google Glass monturen zien er wat standaard uit, waardoor ze wel voor een breed publiek aantrekkelijk zijn. Daarnaast is er een nieuw zonnebrilmontuur dat aanzienlijk sportiever oogt. De monturen veranderen niets aan Google Glass zelf, maar zijn puur bedoeld als accessoires om het voor brildragers ook mogelijk te maken om van Glass gebruik te maken.

http://www.youtube.com/watch?v=eneEmDtSvzI

Google Glass: slimme bril is de toekomst

Momenteel is Google Glass nog niet verkrijgbaar in Nederland of België. Wel is het mogelijk om een zogenoemde Glass Explorer te worden en (tegen betaling) het apparaat te testen. Hiervoor moet je echter wel een uitnodiging van Google krijgen of een invite van een andere Glass-gebruiker. Op online veilingsites wordt de slimme bril ook aangeboden, maar de prijzen daar zijn – niet geheel verrassend – een stuk hoger.

Google Glass is een draagbare computer in de vorm van een bril die informatie projecteert op een klein display voor je ogen. Glass werkt als een verlengstuk van je smartphone en kan meldingen tonen, muziek afspelen, foto’s en video’s schieten en je helpen met navigeren. Je bedient de slimme bril door middel van spraakcommando’s of door met je vinger op de touchpad op het montuur te tikken.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel