iPhone 6 conceptvideo toont extreem dunne iPhone

iPhone 6 conceptvideo toont extreem dunne iPhone

In een recente iPhone 6 conceptvideo is te zien hoe het aankomende Apple-toestel er mogelijk uit gaat zien. De makers spreken over de ‘iPhone Air'.

Het is allerminst zeker dat het aankomende vlaggenschip van Apple eruit gaat zien als in de iPhone 6 conceptvideo, maar de 3D-render ziet er niettemin strak uit. Volgens de makers is de ‘iPhone Air' op zijn dunste punt 1,5 millimeter dik en weegt de smartphone slechts 70 gram. Dat lijkt ons vrij onwaarschijnlijk, aangezien er in de behuizing ook nog ruimte moet zijn voor de componenten van het toestel waaronder het moederbord en de telefoonmodule.

Het verschil met de iPhone 5S, het huidige topmodel van Apple, is levensgroot, wat goed te zien is in onderstaande video. Sinds de eerste iPhone zijn de telefoons van Apple grofweg elke twee jaar in dikte afgenomen, waardoor een dunnere iPhone 6 niet onlogisch klinkt.

Verder zijn de randen rondom het scherm in de 3D-render nauwelijks waarneembaar; iets dat wij persoonlijk alleen maar kunnen toejuichen. Mogelijk is de iPhone 6 vanaf het tweede kwartaal van 2014 verkrijgbaar.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel