‘iPhone 6 krijgt ultra-Retina scherm en sensor voor temperatuur’

‘iPhone 6 krijgt ultra-Retina scherm en sensor voor temperatuur’

De iPhone 6 krijgt sensoren om de druk, temperatuur en luchtdruk te meten. Daarnaast wordt het vermoedelijke aankomende toestel van Apple slechts 5,58 millimeter dik. Ook zal het toestel beschikken over een A8-processor met een kloksnelheid van 2,6GHz en een ‘Ultra-Retina’ scherm met een scherpte van 389 pixels per inch.

iPhone 6Dat de iPhone 6 uitgerust wordt met sensoren, verklapt marktanalist Sun Chang Xu op Weibo, de Chinese tegenhanger van Twitter. De doorgaans betrouwbare Sonny Dickson wist te vertellen over de nieuwe afmetingen en het nieuwe scherm van de smartphone.

Zoals gewoonlijk reageert Apple niet op de geruchten. G for Games bestudeerde het bericht van Chang Xu en kwam tot de conclusie dat het om atmosferische druk gaat, niet om de bloeddruk. Die functie zal naar verluidt geïmplementeerd worden in de nog onaangekondigde iWatch.

Ook hartslag meten met iPhone 6

De iPhone 6 gaat naar alle waarschijnlijkheid samenwerken met de iWatch. Daardoor zou de smartphone dus ook je bloeddruk kunnen meten. Chang Xu liet al eerder doorschemeren op Weibo dat de iWatch optische sensoren bevat waarmee je je hartslag en zuurstof kunt meten. Dat Apple aan die dingen denkt, komt niet als een verrassing.

Nederlandse invloed in iPhone 6?

Zo nam Apple laatst de Nederlandse slaapexpert Roy Raymann van Philips Research aan. De exacte reden waarom werd nooit duidelijk. Waarschijnlijk als toevoeging voor het iWatch-project. De slaapexert heeft veel ervaring met sensoren om slaap te onderzoeken. Dat zou betekenen dat de smartwatch van Apple het slaapritme van de drager kan monitoren.

Meer weten over de iPhone 6? Bezoek de toestelpagina op zustersite iPhoned.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel