iPhone 6S en 6S Plus op 9 oktober naar Nederland

iPhone 6S en 6S Plus op 9 oktober naar Nederland

Verschillende bronnen uit de telecombranche hebben aan iPhoned laten weten dat de iPhone 6S en 6S Plus op 9 oktober beschikbaar komen in Nederland. Op 2 oktober gaan de toestellen in de voorverkoop.

iPhone 6S release in Nederland

De iPhone 6S en 6S Plus zijn sinds vorig weekend in verschillende landen te bestellen, waaronder de Verenigde Staten en Duitsland. De iPhones liggen in deze (en meer) landen vanaf 25 september in de winkels. Nederland behoort niet tot deze eerste groep landen, maar waarschijnlijk wel tot de tweede groep. De pre-orders starten bij ons namelijk op 2 oktober, waarna de iPhone 6S en 6S Plus op 9 oktober daadwerkelijk verkrijgbaar zijn.

Verwachte prijs

De verwachte prijzen bedragen respectievelijk 749 en 859 euro voor de 6S en 6S Plus met 16GB. Dit is 50 euro hoger dan de prijzen van de iPhone 6 (Plus). Nederland hanteert bij de verkoop van de iPhone zo goed als zeker dezelfde prijzen als Frankrijk. Koop je je iPhone in Duitsland, dan ben je een tientje goedkoper uit. Voor de beste deal in combinatie met een abonnement kan je terecht op de iPhone 6S abonnement pagina van iPhoned. Daar vind je het meest actuele aanbod en de beste prijzen.

iphone 6s release

Naast de 16GB-versie komen er ook modellen met 64GB en 128GB aan opslagruimte. Hiervoor betaal je respectievelijk 110 en 220 euro meer. De kleuren waaruit je zal kunnen kiezen zijn goud, spacegrijs, zilver en roségoud.

De iPhone 6S verschilt in uiterlijk niet veel van zijn voorganger de iPhone 6. Onder de motorkap vind je echter een snellere A9-chip, een betere 12 megapixel-camera en een nieuwe functionaliteit in de vorm van 3D Touch. Met behulp van de 3D Touch-technologie is het mogelijk verschillende snelkoppelingen en acties te verbinden aan een zachte of harde tik op het scherm.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel