LG G2: nieuwe krachtpatser van LG

LG G2: nieuwe krachtpatser van LG

Op een persevenement dat live werd uitgezonden op internet werd woensdagmiddag de LG G2 officieel aangekondigd. Het nieuwe vlaggenschip van LG heeft een groot 5,2 inch-scherm met een full-hd-resolutie.

LG laat de serienaam Optimus – waar LG eerder nog mee werkte, bijvoorbeeld bij de Optimus G Pro – vallen. Alle knoppen zijn daarnaast naar de achterkant van het toestel verplaatst.

Het inzicht voor dit ’Back Button’-concept is volgens LG verkregen uit het bestuderen van gebruikers. Hieruit bleek dat hoe groter de telefoon werd, hoe moeilijker het werd om de knoppen goed te kunnen bereiken. De LG G2 huisvest verder:

  • 5.2 inch-full-hd-scherm (1080×1920 pixels)
  • Android 4.2.2 (Jelly Bean)
  • 2,3GHz-quadcore-processor
  • 2GB aan intern werkgeheugen
  • 16 of 32GB aan opslagruimte (uitbreidbaar)
  • 13-megapixel-camera, 2,1-megapixel-frontcamera
  • Accu van 3000 mAh
  • 138,5×70,9×8,9 millimeter groot

Knoppen op achterkant LG G2 met speciale functies

lg g2 2Door lang te drukken op de volumeknoppen op de achterkant van de LG G2 kunnen gebruikers QuickMemoTM en de camera activeren, om respectievelijk een notitie en een foto te maken.

Als de G2 met het beeldscherm naar boven ligt, hoeft de telefoon daarnaast niet te worden opgetild om op de aan-/uitknop op de achterkant te drukken. De LG G2 kan ook door tweemaal op het display te tikken worden ingeschakeld.

Het nieuwe LG-toestel heeft bovendien een erg dunne bezel. Dit is de ruimte tussen de randen van het scherm en de daadwerkelijke rand van de telefoon. Hierdoor oogt het scherm nog groter en heeft vooral de voorkant van de Android-smartphone een strakke look.

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe smartphone van LG in Nederland verschijnt, of hoeveel hij gaat kosten.

Geschreven door Lars Paymans

Techjournalist uit Breda. Schrijft het liefst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech, smartphones en videogames. Regelmatig in een concertzaal te vinden. Koestert zijn iPod Classic.

Bekijk profiel