‘Witte Nexus 4 met Android 4.3 Jelly Bean vanaf 10 juni beschikbaar’

‘Witte Nexus 4 met Android 4.3 Jelly Bean vanaf 10 juni beschikbaar’

Google en LG gaan hoogstwaarschijnlijk met een witte Nexus 4 komen. De goedkope en zeer succesvolle smartphone zou dan, net als zijn voorganger, naast zwart ook in het wit beschikbaar zijn. De witte Nexus 4 krijgt niet alleen een nieuw kleurtje, de witte versie zou ook met het nieuwe Android 4.3 (Jelly Bean) worden geleverd en vanaf 10 juni beschikbaar zijn.

Dat blijkt uit informatie die AndroidandMe, een website die in het verleden helaas niet altijd even betrouwbaar is gebleken, in handen heeft gekregen. Volgens de website wordt Android 4.3 (Jelly Bean) een kleine update van het huidige Android 4.2 en een zoethoudertje tot Google met het nieuwe Android 5.0 komt, waarvan de versienaam nog steeds op Key Lime Pie wordt geschat.

Android 4.3 zou vanaf juni voor alle Nexus-toestellen beschikbaar moeten zijn. De website beweert daarnaast dat de witte Nexus 4 vanaf 10 juni in de Google Play Store te koop is, waardoor deze mogelijk met de nieuwe Jelly Bean-versie wordt geïntroduceerd. Het toestel krijgt een adviesprijs van 299 dollar, net als de zwarte Nexus 4.

Omdat de Nederlandse Google Play Store nog geen toestellen verkoopt, is het noodzakelijk dat je een omweg vindt om aan de witte Nexus 4 te komen. Dit zal helaas ook de prijs beïnvloeden: de smartphone werd de eerste maanden na de release voor vele honderden euro’s extra op verschillende verkoopwebsites te koop aangeboden.

Via: AndroidPlanet

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel