8 iPhone- en Android-apps voor kinderen die je niet mag missen

8 iPhone- en Android-apps voor kinderen die je niet mag missen

Als je je kind van circa 0 tot 8 jaar even moet vermaken en je hebt daar alleen een iPhone, iPad of Android-apparaat voor bij de hand, zijn er gelukkig een flink aantal apps die je daarbij kunnen helpen. Smartphone.nl selecteert 8 krenten uit de pap die we vonden in onze zoektocht naar apps voor kinderen.

1. Animatch

animatchAnimatch is eigenlijk memory, maar dan met dierengeluiden. Bij ieder kaartje dat je omdraait, hoor je namelijk het geluid dat een dier hoort te maken en dat is natuurlijk een leerzame aanvulling op een spel dat het geheugen van je kind traint. De app kost nog geen euro en is daarom een leuke investering voor een kind dat nog wel wat kan leren over dieren.

Download Animatch voor Android (€0,99) en iPhone (€0,89)

2. Jop gaat slapen

jop gaat slapenDe Jop-spellen verdienen best veel awards, deze bijvoorbeeld de Media Ukkie Award 2012 voor beste app. Ze zijn dan ook erg leuk voor jonge kinderen. In Jop gaat slapen help je Jop de Giraf met alles wat hij moet doen voordat hij naar bed kan gaan, van tandenpoetsen tot de boel opruimen. Ontwikkelaar Heppi heeft ook andere Jop-apps gemaakt.

Download Jop gaat slapen voor Android en iPhone (€1,79)

3. Rompompom ik leer letters

rompompomIn Rompompom is het de bedoeling dat kinderen uit groep 1 en 2 spelenderwijs nog beter worden in het herkennen en onderscheiden van letters. De beer Pompom helpt je hierbij en begeleidt je als speler naar allerlei kleine uitdagingen die je uiteraard onbewust wat bij proberen te brengen. Je kind dan.

Download Rompompom ik leer letters voor Android en iPhone (€2,69)

4. Maan roos vis letterlegger

letterleggerDe app Maan roos vis letterlegger leert kleine kinderen ook veel over letters en woorden (al is de titel natuurlijk een prima voorbeeld van foutief spatiegebruik). Als speler krijg je in deze app allerlei plaatjes voorgeschoteld, waaronder je vervolgens de juiste letters moet leggen. ‘N' ‘oo' en ‘t' bij een plaatje van een walnoot bijvoorbeeld. Wel wat aan de prijzige kant.

Download Maan roos vis letterlegger voor Android (€3,99) en iPhone (€4,49)

5. Where's My Perry?

wheresmyperryWhere's My Perry? is een puzzelspel dat gebruikmaakt van natuurkundige begrippen. Om puzzels op de lossen moet je water namelijk in alle voorkomende vormen gebruiken: ijs, stoom en vloeistof. Deze game is dus niet enorm educatief, maar leert een kind toch meer dan de zoveelste Angry Birds of een simpel racespelletje.

Download Where's My Perry? voor Android (€0,79) en iPhone (€0,89)

6. Zwijsen Tafeltrainer

tafeltrainerAls je in je zoektocht naar apps voor kinderen een app zoekt die de jonge telg van je familie een voorsprongetje geeft op school, is de Tafeltrainer van Zwijsen zeker een aanrader. In die app worden ze namelijk snel wegwijs gemaakt in de rekentafels die ze vanaf groep 4 onder de knie moeten krijgen. De app doet dit middels minigames die zich op een boerderij afspelen.

Download Zwijsen Tafeltrainer voor Android en iPhone (€2,69)

7. Jokie

jokieJokie is een mascotte van de Efteling en geeft kinderen toegang tot acht leuke kleine spelletjes. Jokie vertelt daarbij leuke verhaaltjes. Kinderen kunnen onder andere kiezen uit het bakken van pizza's, duiken in het water, spelen in de sneeuw en het spelen met een interactief hondje. Genoeg plezier dus om bijvoorbeeld een lange autorit mee door te komen.

Download Jokie voor Android en iPhone (€2,69)

8. Sara's Kookcursus

kookcursusWe sluiten onze lijst met Sara's kookcursus, een leuke game als je kind interesse heeft in koken. Deze app bevat namelijk meer dan 200 verschillende ingrediënten waar allerlei gerechten mee te maken zijn. Hiervoor moet je als speler simpelweg de instructies van Sara opvolgen. Als je dat helemaal perfect doet, krijg je drie sterren. Anders slechts een of twee, maar je kunt het natuurlijk altijd opnieuw proberen.

Download Sara's Kookcursus voor Android en iPhone (€1,79)

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel