LG onthult LG Gx met 5,5 inch-scherm in Zuid-Korea

LG onthult LG Gx met 5,5 inch-scherm in Zuid-Korea

Vorige week dook de LG Gx al kort op in een uitgelekte afbeelding, maar vandaag heeft LG de smartphone officieel onthuld in thuisland Zuid-Korea.

Qua specificaties en design heeft de LG Gx nog het meeste weg van de Optimus G Pro van LG. Ook deze nieuwe smartphone is voorzien van een 5,5 inch-scherm (1080p), een 2,26GHz quadcore-processor (Snapdragon 600) en 2GB aan werkgeheugen. Verder vinden we 32GB aan opslagruimte aan boord en een identieke accu met een capaciteit van 3140 mAh. Met de twee camera's aan boord schiet je plaatjes met 2- (voorzijde) en 13-megapixel (achterzijde).

LG Gx: wat gewoontjes

In tegenstelling tot de LG G2, het vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse fabrikant, heeft de LG Gx de volumetoetsen en powerknop niet aan de achterzijde, maar ‘gewoon' aan de zijkant. Het ontwerp van het toestel ziet er dan ook wat gewoontjes uit en zal op het gebied van originaliteit geen prijzen winnen. Wel is het scherm voorzien van ips-technologie, waardoor het vanuit elke kijkhoek goed afleesbaar is.

De afmetingen van de LG Gx zijn relatief fors. De telefoon meet 150,6 bij 76,1 bij 9,2 millimeter en weegt maar liefst 167 gram. Dat is een stukje meer dan de LG G2, die 138 gram weegt en op zijn dunste punt 8,9 millimeter meet. De Ascend P6 van Huawei is op dit moment een van de dunste smartphones, met een dikte van slechts 6,2 millimeter.

Of en wanneer de LG Gx naar Nederland en België komt, is op dit moment nog niet bekend. In Zuid-Korea bedraagt de adviesprijs van de smartphone omgerekend 586 euro.