Storing KPN in Frankrijk, in andere landen niet meer

Storing KPN in Frankrijk, in andere landen niet meer

KPN-klanten in Frankrijk kunnen problemen hebben met bellen, sms’en en mobiel internet. Eigenlijk met alles dus. Het is nog niet bekend wanneer de storing verholpen wordt.

KPN maakt melding van de storing op zijn eigen nieuwspagina, en geeft aan dat de problemen in andere landen inmiddels verholpen zijn. KPN-klanten die vakantie vieren in Frankrijk hebben echter nog steeds last van problemen, en zijn mogelijk dus compleet onbereikbaar tot de storing is verholpen. Noodnummers zijn nog wel bereikbaar. De problemen bestaan al sinds zaterdagochtend.

Storing KPN zo snel mogelijk verholpen

De oorzaak is gelukkig al wel bekend volgens KPN, en de telecomprovider werkt er naar eigen zeggen hard aan om alles zo snel mogelijk weer draaiende te krijgen. KPN weet helaas nog niet hoe lang dit gaat duren, maar biedt wel zijn excuses aan voor het ongemak dat klanten hierdoor ondervinden.

Het is overigens nog wel mogelijk om via wifi contact te maken met de buitenwereld. Hierdoor zijn apps als Facebook en WhatsApp eventueel nog te gebruiken. De meeste hotels bieden tegenwoordig wel gratis internet aan of tegen een (niet altijd) voordelige prijs. Anders kun je altijd nog op zoek naar een lokale McDonald’s of andere eetgelegenheid met gratis wifi.

Geschreven door Gijs Ettes

Voormalig hoofdredacteur van Smartphone.nl met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.