Meer dan 10 miljoen Nederlanders internetten mobiel

Meer dan 10 miljoen Nederlanders internetten mobiel

In het eerste kwartaal van 2013 zijn mensen veel meer gebruik gaan maken van mobiel internet en nog minder sms'jes gaan verzenden. Dit blijkt uit de Telecommonitor van Autoriteit Consument & Markt.

Mobiel internet zorgt op de mobiele markt volgens de Telecommonitor vooral voor een groei in het aantal abonnementen. De verbruikte data stijgt daarnaast nog steeds – met 58 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2012 – terwijl het aantal gebelde minuten (met slechts 1 procent) en verstuurde sms'jes (met 36 procent) blijven dalen.

7,2 petabyte aan verstookte data via mobiel internet

In het afgelopen kwartaal zijn er maar liefst 268.000 nieuwe abonnementen afgesloten met mobiel internet, waardoor het totale aantal inmiddels op 10,5 miljoen ligt. Die 10,5 miljoen abonnementen met mobiel internet waren goed voor maar liefst 7,2 petabyte aan verbruikte data. Dit was in het eerste kwartaal van 2012 dus nog maar 4,6 petabyte. Een petabyte is ongeveer 1000 terabyte.

Eind juni maakte GfK nog bekend dat er inmiddels 8 miljoen smartphones in omloop zijn, waarvan maar liefst 32 procent in het bezit zijn van 65-plussers. Deze gebruikersgroep groeit de laatste jaren aanzienlijk. Alle toekomstige marktcijfers lees je natuurlijk ook op Smartphone.nl

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel