Vine, Flipboard en Path krijgen Windows Phone-apps

Vine, Flipboard en Path krijgen Windows Phone-apps

Bij de officiële aankondiging van de Nokia Lumia 1020 werd ook bekendgemaakt dat er Windows Phone-apps komen voor onder andere Vine, Flipboard en Path.

Het is alleen nog niet bekend wanneer deze apps moeten verschijnen. Zo heeft Twitter inmiddels bevestigd dat ze werken aan een Windows Phone 8-app voor Vine, maar geeft het bedrijf nog niet aan wanneer die app in de Windows Phone Marketplace belandt.

De app-winkel van Windows Phone heeft inmiddels al 165.000 apps, maar sommige grote namen – zoals Flipboard en Path – ontbreken nog steeds in die lijst.

lumia 102Betaalde dienst Oggl van Hipstamatic komt ook naar Windows Phone, wel alleen voor de Lumia 1020. Met deze dienst kun je bewerkte foto's uploaden naar Instagram, de bekende fotodienst waar ook nog geen Windows Phone 8-app voor is.

Lumia 1020 huisvest een 41-megapixel-camera

Het hoofdingrediënt van Nokia's Zoom-evenement was echter de Nokia Lumia 1020, een Windows Phone 8-smartphone met een camera die een sensor met maar liefst 41 megapixels huisvest. De frontcamera bevat daarnaast een groothoeklens.

De speciale Pro Camera-app, waarmee je veel instellingen van de 41-megapixel-camera kunt wijzigen, komt overigens ook naar de Lumia 920 en 925 toe.

De Lumia 1020 verschijnt in het geel, wit en zwart, ergens eind dit jaar, voor een nog niet bekendgemaakte adviesprijs.

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel