Nokia Lumia 525 onthuld, interessante budgetsmartphone

Nokia Lumia 525 onthuld, interessante budgetsmartphone

Nokia heeft middels een YouTube-video de Lumia 525 onthuld, een kleurrijke en betaalbare smartphone die draait op Windows Phone 8.

Nokia Lumia 525 onthuldHoewel de adviesprijs en verschijning van de Lumia 525 in Nederland en België nog niet bekend zijn, hebben we hier wel te maken met een kleurrijke smartphone met een hoogstwaarschijnlijk zacht prijskaartje. Zijn voorganger, de Lumia 520, is immers al voor minder dan 150 euro verkrijgbaar.

De Lumia 525 lijkt voornamelijk op het gebied van interne hardware af te wijken van de 520. Zo beschikt het toestel over twee keer zoveel werkgeheugen (1GB), wat vooral de prestaties van besturingssysteem Windows Phone 8 ten goede zal komen. Het scherm van 4 inch is ongewijzigd qua scherpte en beschikt nog steeds over een resolutie van 800 bij 480 pixels.

Verder is de Lumia 525 voorzien van een 1GHz-dualcore-processor, 8GB opslaggeheugen dat kan worden uitgebreid met een micro-sd-kaartje en een 5-megapixelcamera. Het design is nog steeds strak en met een gewicht van 124 gram is de smartphone lekker licht. De Lumia 525 meet 119,9 bij 64 bij 9,9 millimeter en de ingebouwde accu met 1430 mAh moet hem voorzien van zo'n twee dagen stroom.

http://www.youtube.com/watch?v=3pv7ijWuY8E

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel