Nokia niet tevreden met groei Windows Phone 8

Nokia niet tevreden met groei Windows Phone 8

Fabrikant Nokia is niet tevreden met de snelheid waarmee Windows Phone 8 zijn marktaandeel vergroot. Dit liet Vice-president Byran Biniak weten tegenover International Business TImes.

Dit komt onder andere door het feit dat er nog te weinig redenen zijn voor Android- en iOS-gebruikers om over te stappen op Microsofts nieuwste mobiele besturingssysteem.

De verkopen van Lumia-toestellen stijgen weliswaar nog steeds, maar vallen ook nog steeds in het niet bij de meeste concurrenten die werken met bijvoorbeeld Android. Er worden bijvoorbeeld circa 7,4 miljoen Lumia's verkocht in het afgelopen financiële kwartaal; bij Samsung en Apple lagen die aantallen op respectievelijk 72,4 en 31,2 miljoen.

Windows Phone 8 voegt nog te weinig toe

Biniak is van mening dat Windows Phone 8 momenteel nog te weinig unieke mogelijkheden biedt ten opzichte van zijn concurrentie, zoals de Xbox-spelcomputer dat ten tijde van zijn introductie wel had. Toen waren Nintendo en Sony nog de twee grootmachten in de game-industrie. “Windows Phone 8 moet niet alleen alle populaire apps bieden, maar ze moeten ook beter zijn op dit platform.”

Nokia is daarnaast van mening dat Microsoft vaker updates moet uitbrengen voor Windows Phone 8, omdat een mobiel besturingssysteem niet alleen afhankelijk is van zijn hardware, maar vooral van de software en apps die aangeboden wordt. Nokia wil er daarom voor zorgen dat er eind 2014 of voor maar 2014 sprake is van alle meest belangrijke apps op Windows Phone 8.

Bron: International Business Times

Geschreven door Thomas Haenen

Techjournalist uit Nijmegen. Afgestudeerd als Amerikanist, maar duikt met enthousiasme in de wereld van smartphones en tablets. Kan je ook alles vertellen over literatuur en Theodore Roosevelt.

Bekijk profiel