NPO, RTL en SBS lanceren gezamenlijke videodienst NLziet in 2014

NPO, RTL en SBS lanceren gezamenlijke videodienst NLziet in 2014

Begin volgend jaar lanceren omroepen NPO, RTL en SBS NLziet, dat onder andere Uitzending Gemist, RTL gemist en Kijk combineert in één abonnementsdienst. Een app voor smartphones en tablets volgt later.

NLziet vanaf begin 2014 beschikbaar

NLziet lijkt het Nederlandse antwoord op Netflix te worden. Met de videodienst kunnen abonnees tv-series, films, documentaires en shows bekijken die worden uitgezonden op de Nederlandse zenders van de NPO, RTL en SBS bekijken. Dit kan tot 365 dagen na de uitzending en in sommige gevallen tot zeven dagen vooruit. NLziet is vanaf begin 2014 beschikbaar op abonnementsbasis, maar kan aanvankelijk alleen op een pc of Mac worden gebruikt. Een app voor iOS, Android en smart-tv's volgt spoedig daarna.

Momenteel is nog onduidelijk wanneer NLziet precies gelanceerd wordt en hoeveel de abonnementsdienst gaat kosten. De omroepen maken dit naar eigen zeggen op een later moment bekend. Wel kunnen geïnteresseerden zich nu al aanmelden op de officiële website, ook om zich in te schrijven voor de gratis testperiode.

Bert Habets, directeur van RTL Nederland, geeft aan dat NLziet is ontstaan uit het idee dat Nederlanders in toenemende mate zélf willen bepalen wat ze kijken en wanneer. “Nederland heeft het predicaat van een innovatief televisieland. Een gezamenlijke VOD-abonnementsdienst van de belangrijkste Nederlandse spelers is de logische volgende stap in de ontwikkeling van tv-kijkend Nederland.”

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel