Samsung onthult de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus officieel

Samsung onthult de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus officieel

Samsung heeft op het Mobile World Congress in Barcelona tijdens Samsung Unpacked de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus gepresenteerd. Beide toestellen zijn vanaf maart te bestellen in Nederland.

Samsung Galaxy S9 officieel: evolutie, geen revolutie

Samsung Galaxy S9 officieel

De Galaxy S9 bouwt voort op wat Samsung vorig jaar met de Galaxy S8 deed. Het design is dan ook op veel vlakken hetzelfde gebleven, zoals het randloze ‘infinity display' aan de voorkant. De camera is daarentegen fors verbeterd, want door het aanpasbare diafragma presteert hij vooral in omstandigheden met weinig licht een stuk beter dan zijn voorganger.

Naast de Galaxy S9 toont Samsung ook de Galaxy S9 Plus, het grotere broertje. Dat toestel heeft een 6,2 inch-scherm, dat een stukje forser is dan het 5,8 inch-exemplaar van de Galaxy S8. Ook heeft de Galaxy S9 Plus een extra cameralens achterop, om foto's met een wijde hoek te schieten. Als je beide camera's tegelijk gebruikt, kun je bovendien optisch zoomen, zonder kwaliteitsverlies.

Overige verbeteringen in de Galaxy S9 ten opzichte van zijn voorganger zitten ‘m in kleine dingetjes. Zo heeft het toestel nu stereoluidsprekers aan weerszijden van het scherm, die bovendien een stuk luider zijn. Daarnaast zit er een verbeterde irisscanner in het toestel, die op basis van je ogen je telefoon kan ontgrendelen.

Releasedatum en prijs

Je kunt de Galaxy S9 in Nederland vanaf 16 maart kopen, voor een adviesprijs van 849 euro. Het toestel komt uit in drie verschillende kleuren: zwart, blauw en paars. De Galaxy S9 Plus komt op dezelfde datum in dezelfde kleuren uit, maar is met een adviesprijs van 949 euro wat duurder. Later verschijnt er van beide smartphones ook nog een versie met 256GB opslagruimte.

Galaxy S9 winactie

Wil jij Samsungs nieuwste smartphone op de deurmat? Op onze zustersite Android Planet kun je gratis een Samsung Galaxy S9 winnen door mee te doen aan de prijsvraag. Download de app en meld je meteen aan om mee te doen!

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel