Samsung looft 4 miljoen dollar uit voor Tizen-apps

Samsung looft 4 miljoen dollar uit voor Tizen-apps

Samsung en Intel loven met de Tizen App Challenge meer dan 4 miljoen dollar uit voor de beste Tizen-apps. De beste apps kunnen 200 duizend dollar winnen.

De eerste smartphone met het open-source mobiele besturingssysteem Tizen – een project van Samsung en Intel – moet nog uitkomen, maar de twee bedrijven zetten alvast meer dan 4 miljoen dollar apart om de app-winkel van het nieuwe besturingssysteem vol met Tizen-apps te krijgen. Dit hopen ze te bewerkstelligen door het uitschrijven van een wedstrijd waarbij app-ontwikkelaars flink kunnen verdienen aan hun werk.

Prijzen voor Tizen-apps lopen op tot 200 duizend dollar

tizen-appsDe Tizen App Challenge bevat negen categorieën, waarin de beste game-apps 200.000 dollar mee naar huis nemen en overige apps kunnen hun pijlen op maximaal 120.000 dollar richten.

Kleinere bedragen zijn natuurlijk ook te winnen. De tien best html5-apps kunnen overigens met 50.000 dollar naar huis gaan. Html5 is een open standaard die via het web werkt, waardoor apps makkelijk zijn over te zetten naar andere besturingssystemen.

Het eerste toestel met het open besturingssysteem Tizen moet ergens dit jaar verschijnen. Samsung stelde deze smartphone recentelijk nog uit, waarschijnlijk vanwege het gebrek aan apps. App-ontwikkelaars hebben tot november 2013 om hun inzendingen klaar te krijgen.

Bron: Tizen

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel