‘Motorola werkt aan Moto X variant voor Europa’

‘Motorola werkt aan Moto X variant voor Europa’

Motorola en Google zijn volgens de Spaanse site ADSLZone bezig met een high-end Android-smartphone die slechts 250 euro gaat kosten. Het gaat hierbij waarschijnlijk om een Moto X-variant voor de Europese markt.

Deze nieuwe Android-smartphone van Motorola en Google zou een quadcore-processor huisvesten met een nog onbekende kloksnelheid en 2GB aan intern geheugen. Meer is nog niet bekend, maar ADSLZone zegt wel te verwachten dat het toestel een hd-scherm bevat met een grootte van minstens 4,5 inch.

Het toestel wordt in ieder geval geen directe kloon van de Moto X, waar inmiddels al veel over bekend is en die vooral op de Amerikaanse markt is gericht. Er lekten bijvoorbeeld al wat details over de Moto X uit en een mogelijke releasedatum van de Moto X.

Motorola en Google bieden veel voor weinig

Het opvallendste aan de vermeende Moto X-variant voor de Europese markt is dat hij slechts 250 euro zou kosten. Een gemiddelde mid-range kost immers ook al snel 200 tot 300 euro, en de Nexus 4 van Google en LG kost nog steeds minstens 299 euro.  Wanneer het vermeende toestel echter zou moeten verschijnen is nog volledig onbekend. Eind dit jaar is goed mogelijk.

Google rondde de overname van Motorola begin vorig jaar af. Sinds die overname is de fabrikant flink aan de bak gegaan met het produceren van nieuwe Android-smartphones. De Moto X lijkt hiervan het eerste resultaat te worden, de Europese Moto X-variant wellicht de tweede.

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel