Samsung onthult de Galaxy Note 3

Samsung heeft woensdagavond de Galaxy Note 3 gepresenteerd. De phablet is de opvolger van de Galaxy Note 2 en heeft een indrukwekkend 5,7 inch-super-amoled-scherm met een full-hd-resolutie.

De Samsung Galaxy Note 3 beschikt daarnaast over een quadcore-processor die op maximaal 2.3GHz draait, 3GB aan werkgeheugen, een 13-megapixel-camera en 16 of 32GB aan interne opslagruimte.

De Galaxy Note 3 heeft een adviesprijs van 749 euro en ligt vanaf 25 september in de Nederlandse winkels, net als de smartwatch Galaxy Gear.

Nieuwe Galaxy Note 3 heeft verfrist design

Het design van de Samsung Galaxy Note 3 is grotendeels gelijk gebleven aan de Galaxy Note 3. De behuizing is dunner en ietwat breder, maar wat vooral opvalt is het scherm: deze vult bijna de gehele voorkant door de zeer kleine bezel (schermrand).

Ook de achterkant is voortaan van een leer-achtig materiaal, hoewel het geen daadwerkelijk leer is. De Galaxy Note 3 krijgt ook speciale covers, waaronder één met een gat waardoor je alleen de tijd en andere belangrijke informatie mee kan zien.
m1mx67tap710_wd1280

Software op veel punten verbeterd in Galaxy Note 3

Het toestel draait op Android 4.3 (Jelly Bean) en beschikt net als zijn voorgangers over de S Pen, Samsungs eigen stylus. De nieuwe S Pen is samen met de software geoptimaliseerd om beter te multitasken. Zo is er bijvoorbeeld een nieuw menu aanwezig dat door de S Pen wordt geactiveerd en gebruikers snel acties laat uitvoeren. Dit nieuwe menu heet Air Command.

Samsung komt ook met de zogeheten S Finder. Dit is een app voor universele zoekopdrachten. Andere bestaande Samsung-apps, zoals S Note en Multi Window, zijn eveneens verbeterd. Samsung Knox, de speciale beveiligingsmethode van Samsung, is nu bovendien voor iedereen beschikbaar.

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel