Sony Xperia Z1 officieel onthuld

Sony Xperia Z1 officieel onthuld

Sony heeft op een persevenement voorafgaand aan de technologiebeurs IFA te Berlijn de Sony Xperia Z1 uit de doeken gedaan.

Zoals eerder al werd gedacht krijgt de Xperia Z1 een 5 inch-scherm met een full-hd-resolutie van 1080×1920 pixels, een krachtige quadcore-processor die draait op 2.2GHz, 2GB aan intern geheugen, 16GB aan (uitbreidbare) interne opslagruimte en een accu van 3000 mAh.

De indrukwekkende 20,7-megapixel-camera wordt aangevuld met een 2-megapixel-frontcamera. Die 20,7-megapixel-camera schiet volgens Sony de beste foto’s tot dusver, op smartphonegebied dan. Dit zou dankzij de Sony Lens G zijn, die een 27 millimeter brede hoek heeft en een zogeheten F2.0-diafragma-opening.

De accu heeft daarnaast een capaciteit van 3000 mAh. Bij de lancering zal de Xperia Z1 nog op Android 4.2.2 draaien, de voorlaatste versie van Android. Ondersteuning voor 4g-netwerken is eveneens aanwezig.

Beschikbaarheid Sony Xperia Z1

De Sony Xperia Z1 ligt deze maand al in de winkels, wereldwijd bovendien. Een adviesprijs werd daarbij niet genoemd, maar iets rond de 600 euro is aannemelijk. Sony kondigde ook speciale cameralenzen aan, die op iedere smartphone zijn te bevestigen. Lees hier meer over op zustersite AndroidPlanet.

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel