Onderzoek: smartphone ongekend populair in Nederland

Onderzoek: smartphone ongekend populair in Nederland

De smartphone is populairder dan ooit, zo blijkt uit het Dutch Smartphone User report 2014 Q3 van Telecompaper. Inmiddels heeft bijna driekwart van de Nederlanders een smartphone.

‘Nieuwe smartphone populair onder mannen'

smartphone populairWaar twee jaar geleden nog iets meer dan de helft van de Nederlanders een smartphone had, is dat percentage inmiddeld fors gegroeid. 74 procent van de Nederlanders gebruikt een smartphone en de helft daarvan bezit een toestel van Samsung. Ongeveer een kwart van de smartphonebezitters gebruikt een iPhone. De rest van de markt is verdeeld onder kleinere fabrikanten als HTC, LG, Sony, Huawei en Nokia.

Uit het onderzoek van Telecompaper blijkt dat mannen doorgaans over de nieuwere modellen beschikken, terwijl vrouwen vaker gebruikmaken van een toestel dat enkele jaren oud is. Ongeveer eentiende van de smartphonebezitters heeft zijn toestel van een familielid gekregen.

Verder opvallend aan het rapport is dat Apple succesvol is in het verkopen van meerdere producten aan klanten. Meer dan driekwart van de tablets die iPhone bezitters hebben, zijn iPads. Het overige kwart bestaat uit tablets van onder meer Samsung, Acer, Asus en Yarvik.

→ Check ook ons overzicht met de beste smartphones van 2014!

(Via)

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel