‘5,5 inch-scherm met QHD-resolutie voor Galaxy S6’

‘5,5 inch-scherm met QHD-resolutie voor Galaxy S6’

Uit een benchmarktest blijkt dat de Galaxy S6, het aankomende toptoestel van Samsung, een 5,5 inch-scherm met een QHD resolutie krijgt.

Galaxy S6 scherm wordt groter

Galaxy S6 schermDe benchmarktest is afkomstig uit AnTuTu, een veelgebruikt programma om Android-toestellen mee te testen. Hoewel deze tests niet geheel waterdicht zijn, hebben ze al eerder (juiste) informatie gelekt. De Galaxy S6 werd gevonden onder het typenummer SM-G925F, wat hoogstwaarschijnlijk de Europese versie van het nieuwe Samsung-toestel betreft.

Het Galaxy S6 scherm meet naar verluidt 5,5 inch, wat iets groter is dan de Galaxy S5, die over een 5,1 inch-scherm beschikt. De S5 heeft wel een lagere resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Hoewel het verschil tussen een 1080p- en QHD-resolutie erg groot lijkt, valt dit in de praktijk mee. Een enorm hoge resolutie is tot op heden overbodig gebleken, vooral omdat ze aanzienlijk meer stroom opslokken.

Meer over de Galaxy S6

Hoewel er nog geen specificaties officieel zijn bevestigd, wordt er al wel druk gespeculeerd over de interne hardware van de Galaxy S6. Zo zou het toestel aangedreven moeten worden door een 64-bits-octacore-processor (Exynos 7420) en 3GB aan werkgeheugen krijgen. Dit wordt verder waarschijnlijk bijgestaan door 32GB, 64GB of 128GB aan opslagruimte. De Galaxy S6 draait naar verwachting Android Lollipop, met daaroverheen een vernieuwde versie van TouchWiz, Samsung's eigen Android-schil. Deze moet er gestroomlijnder uit gaan zien en meer lijken op een stockversie van Android.

Daarnaast gaan er geruchten over een vernieuwde, 18-megapixel-camera die werkt met laserfocus. Met laserfocus worden foto's sneller scherpgesteld en zien ze er hierdoor mooier uit. Tot slot wordt er een 5 megapixel-frontcamera en 3300 mAh batterij verwacht.

(Via)

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel