Midrange HTC Desire 620 verschijnt in januari, kost 249 euro

Midrange HTC Desire 620 verschijnt in januari, kost 249 euro

De Desire 620, een nieuw midrange toestel van HTC, komt in januari 2015 naar Nederland. Het toestel werd vandaag officieel aangekondigd en heeft een adviesprijs van 249 euro.

Desire 620 release en specs

Desire 620 releaseWe wisten al een tijdje dat de Desire 620 naar Nederland zou komen. De specificaties van het toestel werden namelijk al vroeg gelekt, waardoor het slechts een kwestie van tijd was voordat ‘ie officieel zou worden aangekondigd. Met een adviesprijs van 249 euro aantrekkelijk voor sim-only-gebruikers. Het toestel is volgens de Taiwanese smartphonefabrikant verder een perfecte keuze voor entertainmentliefhebbers, die zoeken naar een betaalbaar toestel met capabele specificaties en een mooi design.

De Desire 620 is de opvolger van de Desire 610 en lijkt wat het uiterlijk betreft dan ook behoorlijk op zijn voorganger. Daarnaast vertonen de specificaties van beide toestellen een aantal gelijkenissen. Net als de 610 wordt de Desire 620 aangestuurd door een 1,2GHz-quadcore-processor, die wordt bijgestaan door 1GB werkgeheugen en 8GB aan opslagruimte. We raden aan om het geheugen met een micro-sd-kaartje uit te breiden, zodat je genoeg ruimte hebt voor je apps, muziek en video's. Het scherm van de 620 is met 5 inch wel wat groter en ook de resolutie is hoger (1280 bij 720 pixels). Daarnaast kan de Desire 620 overweg met 4G, nfc en bluetooth 4.0.

Standaard draait de Desire 620 op Android 4.4.4 (KitKat), maar het is nog onbekend of ‘ie een update naar Android Lollipop krijgt. Met de 5-megapixel-camera aan de voorkant leent het toestel zich – net als de HTC Desire Eye – uitstekend voor het maken van selfies. De camera aan de achterkant schiet plaatjes met 8 megapixels en is daarmee prima geschikt als vervanger voor je compactcamera.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel