Smartphones in januari 2018: dit gebeurt er deze maand

Smartphones in januari 2018: dit gebeurt er deze maand

Elke maand is er een hoop te doen op het gebied van smartphones, zowel wat nieuwe telefoons betreft als bestaande toestellen. Wat staat er in januari te gebeuren? Smartphone.nl licht alvast de belangrijkste zaken voor je uit.

1. Apple verlaagt de prijs van het vervangen van iPhone-accu

Apple heeft aangekondigd dat het bedrijf nog maar 29 euro rekent voor het vervangen van je accu. Het maakt hierbij niet uit in hoeverre je accu versleten is: Apple vraagt een vaste prijs van 29 euro. Heb je dus een iPhone 6 of nieuwer met een accu die zijn beste tijd heeft gehad, dan kun je deze tegen het nieuwe tarief laten vervangen.

Het verlagen van de prijs is een direct antwoord op berichten dat Apple iPhones zou vertragen bij een versleten accu. Hiermee wilde Apple voorkomen dat iPhones zichzelf spontaan afsloten doordat de accu niet goed meer meekwam. Veel mensen waren verontwaardigd over het feit dat Apple iPhones vertraagde zonder dit mede te delen. Als reactie hierop, biedt Apple het vervangen van je iPhone-accu voor een lagere prijs aan.

2. Nokia 6 (2018)-aankondiging

Het geruchtencircuit gonst met geruchten over een nieuwe Nokia-smartphone die in januari uit gaat komen. Nokia maakte op het Mobile World Congress vorig jaar een comeback met de Nokia 6, en dat toestel krijgt nu een opvolger. Deze wordt in januari in China gepresenteerd, waarna het toestel op het Mobile World Congress zijn opwachting maakt voor de rest van de wereld.

smartphones in januari 2018

De Nokia 6 (2018) is in veel opzichten een verbetering tegenover zijn voorganger. Zo komt er een snellere chipset in het toestel in de vorm van de Snapdragon 630, en krijgt het scherm een beeldverhouding van 18:9. De betere prestaties zijn een welkome verbetering: in onze Nokia 6 review concludeerden we dat het toestel wel wat meer vermogen kon gebruiken.

3. Samsung Galaxy A8 release in Nederland

Ook Samsung brengt in januari een smartphone op de markt. De Galaxy A8 is een midrange smartphone, die een aantal nuttige functies uit het hogere segment aan boord heeft. Zo bestaat de voorkant van het toestel uit een 5,6 inch randloos ‘infinity display’, zoals de Galaxy S8 dat ook heeft. Bovendien is de behuizing van metaal en glas gemaakt, en is hij stof- en waterdicht.

Ook onder de motorkap is de Galaxy A8 goed voorzien. De octacore Exynos-processor zorgt voor goede prestaties, en wordt bijgestaan door 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagruimte. Wat opvalt is dat het toestel nog op Android 7.1 (Nougat) loopt, terwijl Android 8.0 (Oreo) al een half jaar uit is.

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel