Smartphones in januari: dit gebeurt er deze maand

Smartphones in januari: dit gebeurt er deze maand

Ook deze maand gebeurt er weer een heleboel op smartphonegebied, van algemene technologie-aankondigingen tot aan nieuwe smartphones. Wat kunnen we precies verwachten van smartphones in januari? Smartphone.nl licht alvast de belangrijkste gebeurtenissen van de komende maand voor je uit.

1. CES 2017: smartphones van Honor, LG en anderen

Van 3 tot 8 januari vindt in Las Vegas de Consumer Electronics Show (CES) plaats. Hier presenteren veel grote technologiebedrijven hun nieuwe producten voor het aankomende jaar. Op smartphonegebied is het aanbod vrij beperkt, doordat het Mobile World Congress in februari vaak een betere gelegenheid is om nieuwe telefoons aan te kondigen.

Smartphones in januari

Toch zijn er een paar bedrijven die de beurs gebruiken om nieuwe toestellen te tonen. Samsung kondigde afgelopen week al de Galaxy A3 (2017) en Galaxy A5 (2017) aan, terwijl LG zijn nieuwe K-reeks zal tonen. Ook Sony en BlackBerry hebben toestellen op de planning staan voor CES, terwijl Qualcomm de Snapdragon 835-chip presenteert. Deze chipset is het nieuwe vlaggenschip van de firma en zal dan ook worden ingezet bij onder meer de LG G6.

2. Nieuwe vlaggenschepen: Samsung, LG, HTC en meer

Het nieuwe jaar is begonnen, wat betekent dat er nieuwe smartphones aankomen. De verwachting is dat bijna alle grote fabrikanten de komende weken een nieuw vlaggenschip presenteren. De meesten worden eind februari tijdens het Mobile World Congress getoond, maar de geruchtenmolen zal voor die tijd voor genoeg informatie zorgen.

Ondanks dat we nu al aardig wat weten, zijn er ook nog veel vragen. Zo weten we nog steeds niet of de Galaxy S8 van Samsung een koptelefoonaansluiting krijgt en of het scherm van rand tot rand loopt. Daarnaast bestaan er ook vragen over de modulariteit van de LG G6 en wat de HTC 11 kan doen voor het lot van het Taiwanese bedrijf.

3. Android 7.0-updates

Ondanks dat Android 7.0 (Nougat) alweer bijna een half jaar uit is, zijn er nog maar weinig toestellen die over de Android-versie beschikken. Deze maand worden er gelukkig eindelijk updates uitgerold voor een aantal populaire smartphones.

Smartphones in januari

Samsung heeft beloofd dat de Galaxy S7 deze maand voorzien wordt van Android 7.0, terwijl ook Sony en LG updates gaan uitrollen. OnePlus is inmiddels begonnen met de uitrol van de Nougat-update voor de OnePlus 3 en 3T. Het lijkt er dus op dat er binnenkort een heleboel smartphones bij komen met Android 7.0.

Op onze zustersite Android Planet zie je in het Android 7.0 update-overzicht of jouw smartphone ook een update krijgt naar de nieuwste Android-versie.

4. Nieuw HTC-toestel op 12 januari: X10 of Ultra?

Op 12 januari houdt HTC een eigen evenement, waarbij het bedrijf een ‘big announcement for U' belooft. Dit gaat waarschijnlijk om een nieuwe smartphone.

Welke smartphone de fabrikant hier aan gaat kondigen, is nog niet helemaal duidelijk. Geruchten spreken van een HTC X10, een midrange smartphone met een 5,5 inch-scherm en een metalen behuizing. Andere geruchten hebben het over de HTC U Ultra, een high-end smartphone met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, 4GB werkgeheugen en een 12 megapixel-camera achterop.

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel