Smartphones in september: dit gebeurt er deze maand

Smartphones in september: dit gebeurt er deze maand

De maand september is vaak een mooie maand als het om nieuwe smartphones gaat. Na augustus wordt september ook een drukke maand. Dit is wat we de komende maand kunnen verwachten.

12 september: Release van de nieuwe iPhone 8

Op 12 september organiseert Apple een event waar wordt verwacht dat zij de nieuwe iPhone gaat onthullen. Er is veel onduidelijk over hoe de nieuwe iPhone zal gaan heten. Er zwerven verschillende geruchten rond op het internet die zeggen dat de naam van het nieuwe toestel de iPhone 8, iPhone 7S of zelfs de iPhone X is. Wat wel zeker is, is dat Apple op haar event een nieuwe smartphone zal onthullen.

Het design van de nieuwe iPhone zal voor het eerst sinds de iPhone 6 weer vernieuwd worden. En een drastische vernieuwing kunnen we het noemen. Het beeldscherm van de nieuwe smartphone zal de volledige voorkant bedekken, de fysieke homeknop is dus volledig verdwenen. De gebruikelijke lcd-schermen die Apple gebruikt zullen vervangen worden door oled-schermen. Deze schermen zijn energiezuiniger, buigbaar en tonen zwarttinten mooier.

smartphones in september

Daarnaast zal de nieuwe iPhone, na jarenlang vragen, draadloos op te laden zijn. Dit is onder andere handig omdat je de Lightning-poort nu dus niet meer hoeft te gebruiken om je toestel op te laden. Door het verdwijnen van de home-knop, zal de nieuwe iPhone te ontgrendelen zijn met gezichtsherkenning.

Ondanks dat de naam van de nieuwe iPhone niet duidelijk is, is het zeker dat hij 12 september wordt aangekondigd door het Amerikaanse elektronicabedrijf. Check de iPhone 8 pagina op onze zustersite iPhoned voor het meest recente nieuws over het nieuwe vlaggenschip van Apple.

15 september: Samsung Galaxy Note 8 release

Een van de nieuwe smartphones in september komt van Samsung: de Galaxy Note 8. Hiermee hoopt het Zuid-Koreaanse elektronicabedrijf zichzelf te revancheren voor de Note 7. De Note 7 kwam zeer negatief in het nieuws doordat de telefoon plotseling zou kunnen ontploffen. Met de Galaxy Note 8 pakt Samsung alles wat de Galaxy S8 goed maakt, en doet zij hier nog een flinke schep bovenop.

smartphones in september

Het scherm zal de gehele voorkant van de smartphone blijven vullen, maar het scherm is met 6,3 inch iets groter. Ook heeft dit nieuwe toestelmaar liefst 6GB werkgeheugen en zit er nu een dubbele camera achterop de telefoon. Hiermee kan je ver inzoomen en nog steeds scherpe foto’s schieten. Daarnaast is de stylus van Samsung, de S Pen, uiteraard weer te vinden op de Note 8.

Pre-order de Samsung Galaxy Note 8 nu los of met een abonnement, dan krijg je gratis een Samsung DeX bij je bestelling. De DeX is een dockingstation dat je smartphone kan veranderen in een desktopcomputer. Je kan een monitor, muis en toetsenbord op het dockingstation aansluiten en zo op een groot scherm apps als Netflix en Word gebruiken.

21 september: De Zenfone 4-serie van Asus komt naar Europa

Vorig jaar verschenen de Zenfone 3 en Zenfone Max op de markt. Deze modellen werden onder andere goed ontvangen doordat ze verrassend uitgebreid zijn voor hun adviesprijs. Asus, doorgaans bekend als fabrikant voor laptops en desktopcomputers, komt nu met de volgende uitbreiding van de Zenfone serie.

Asus komt binnenkort met de lancering van de Zenfone 4-reeks. Het Taiwanese bedrijf geeft aan op 21 september een event in Rome te organiseren waar zij nieuwe smartphones zegt te presenteren. Tot nu toe is de Zenfone 4-reeks alleen nog beschikbaar in het thuisland.

smartphones in september

Het is nog niet duidelijk welke modellen uit de nieuwe reeks zullen verschijnen in Nederland. In Taiwan kunnen consumenten uit een ruim aantal toestellen kiezen: de Zenfone 4, de 4 Selfie, 4 Max, 4 Pro en meer. De Zenfone 4, het standaardmodel, heeft onder andere een 5,5 inch-scherm, een krachtige Snapdragon 630 processor en een dubbele camera achterop. Andere modellen hebben bijvoorbeeld grotere schermen, betere selfiecamera’s en andere extra’s.

25 september: Release van Sony Xperia ZX1 en ZX1 Compact

Sony heeft de nieuwe Xperia XZ1 en XZ1 Compact pas aangekondigd in augustus, en eind september liggen de toestellen al in de winkels. De nieuwe smartphones van Sony zullen beiden uitgerust zijn met een 19 megapixel-camera, een sterke Snapdragon 835-chip en standaard Android 8.0 (Oreo) hebben als besturingssysteem. De XZ1 krijgt een 5,2 inch-scherm en zoals de naam doet vermelden krijgt de XZ1 Compact een kleiner scherm, namelijk 4,6 inch. Zo biedt Sony een toestel dat eindelijk weer makkelijk te bedienen is met één hand.

Als je nog niet warm loopt voor de nieuwe smartphone van Sony, dan trekt de gratis headset je misschien over de streep. Bij elke pre-order krijg je een gratis kleurmatchende koptelefoon van Sony. Deze noise-cancelling koptelefoon koop je normaal voor 300 euro maar krijg je nu dus gratis bij een pre-order van de XZ1 of XZ1 Compact.

Geschreven door Declan van Schaik

Techjournalist uit ‘s-Hertogenbosch. Schrijft graag over smartphones en tips. Liefhebber van voetbal en kan niet zonder Spotify.

Bekijk profiel