5 zaken die je moet weten over de Samsung Galaxy Note 8

5 zaken die je moet weten over de Samsung Galaxy Note 8

Samsung heeft zijn nieuwe vlaggenschip uit de doeken gedaan: de Galaxy Note 8 verschijnt op 15 september in Nederland voor 999 euro. Dit zijn de belangrijkste features.

1. Groter scherm

Eén van de belangrijkste features van de Galaxy Note 8 is het zogeheten ‘infinity display’, dat we kennen van de Galaxy S8. Het scherm neemt een opvallend groot oppervlak van de voorkant in beslag en heeft bijna geen randen. Hierdoor oogt het scherm veel groter, terwijl de behuizing er zelf niet veel lomper van wordt. Het grotere display heeft een resolutie van 2960 bij 1440 pixels en is onder meer handig voor de meegeleverde stylus.

2. Dubbele camera

De grootste verbetering van de Note 8 ten opzichte van de Galaxy Note 8, is de dubbele camera aan de achterkant. De twee cameralenzen maken foto’s in 12 megapixel en hebben optische beeldstabilisatie. Dit betekent dat sensoren eventuele ongewilde onscherpte in het beeld kunnen compenseren.

Nieuw is de zogeheten Live Focus-modus, waarmee je fraaie portretmodus met een scherpediepte-effect (of bokeh) maakt. Ook kun je met de dubbele camera aan de achterkant twee foto’s tegelijk maken, terwijl de 8 megapixel-frontcamera geschikt is voor selfies en videobellen.

3. Krachtige hardware

Zoals je van een vlaggenschip zou verwachten, beschikt de Galaxy Note 8 over de beste mobiele hardware van het moment. Onder de motorkap vinden we een rappe octacore-processor met maar liefst 6GB RAM, wat ruim voldoende is om te multitasken en meerdere zware applicaties te draaien. Het toestel komt in twee varianten: eentje met 64GB opslag en een versie met 128GB opslag.

Verder is de Galaxy Note 8 IP68-gecertificeerd, wat betekent dat de smartphone stof- en waterdicht is. Het toestel kan maximaal een halfuur tot anderhalve meter onderwater overleven. Verder is er ondersteuning voor snelladen, draadloos laden, een vingerafdruk- en irisscanner. Op de smartphone draait standaard Android 7.1.1 (Nougat), later volgt een update naar Android 8.0 (Oreo).

4. Vernieuwde stylus

Onderscheidend aan de Galaxy Note-reeks is uiteraard de S Pen, het pennetje dat standaard bij elke telefoon wordt geleverd. Voor de Galaxy Note 8 zijn een aantal functies aan de stylus toegevoegd, zoals de optie om gifjes. Tof is de optie om met de stylus teksten te vertalen of vreemde valuta om te rekenen naar euro’s.

5. Releasedatum en prijs

Als gezegd verschijnt de Samsung Galaxy Note 8 op 15 september in Nederland voor een adviesprijs van 999 euro. Het toestel is vanaf vandaag te bestellen en komt in twee kleuren: zwart en goud. Reserveer je het toestel voor 14 september, dan krijg je een DeX cadeau. Dit is een dock waarmee je de telefoon omtovert tot een desktopcomputer, waarna je ‘m met een monitor, toetsenbord en muis kunt gebruiken.

Bij onze collega’s van Android Planet kun je de alvast de Galaxy Note 8 met abonnement bestellen. Een losse Galaxy Note 8 kopen kan natuurlijk ook.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel