Gebruik chat- en social media-apps explosief gestegen in 2013

Gebruik chat- en social media-apps explosief gestegen in 2013

Het afgelopen jaar is het gebruik van chat- en social media-apps gestegen met ruim 203 procent, zo blijkt uit onderzoek van Flurry. De mobielemarktanalist baseert zijn cijfers op de 400.000 apps die het bedrijf volgt.

Social media-appsOver het algemeen genomen is het app-gebruik het afgelopen jaar met maar liefst 115 procent gestegen, met de categorie chat- en social media-apps als absolute uitschieter. Ook productiviteits-apps (+149 procent), entertainment-apps (+78 procent) en lifestyle/shopping-apps (+77 procent) namen in 2013 in populariteit toe. Het gebruik van games blijft ook stijgen, maar minder hard dan in voorgaande jaren.

De forse groei in app-gebruik is te danken aan de populariteit en het toegenomen aantal consumenten dat gebruikmaakt van diensten als Instagram, Facebook, WhatsApp en SnapChat, die allemaal een mobiele app voor onder andere iOS en Android kennen. Daarnaast gebruiken steeds meer mensen hun smartphone en tablet als vervanging voor hun pc, betoogt Flurry, wat de toegenomen populariteit van productiviteits-apps verklaart. Voor zowel iOS en Android zijn er uiteenlopende office-pakketten waarmee bijvoorbeeld Worddocumenten en Powerpoint-presentaties kunnen worden gemaakt.

→ Op zoek naar de beste apps voor je iPhone? Kijk dan op deze pagina.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel