Android 4.4 KitKat wordt de volgende versie van Android

Android 4.4 KitKat wordt de volgende versie van Android

Na Android 4.3 Jelly Bean komt Android 4.4 KitKat, zo hebben Google en KitKat dinsdagavond bekendgemaakt. Er is al een standbeeld voor Android KitKat geplaatst voor het hoofdkantoor van Google

Zo'n standbeeld plaatst Google echter bij elke grote vernieuwde versie van Android. Google heeft inmiddels ook al een website voor Android 4..4 KitKat online gezet, android.com/kitkat. Wat er allemaal in deze nieuwe versie van Android gaat zitten is nog onbekend. Op de website van Android staat nog alleen het volgende te lezen over de aankomende update:

“Android is het besturingssysteem dat op meer dan een miljard smartphones en tablets draait. Omdat deze apparaten ons leven zo fijn maken, wordt elke Android-versie vernoemd naar een dessert: Cupcake, Donut, Eclair (een soort gebakje), Froyo (afkorting van bevroren yoghurt), Gingerbread (gemberkoek), Honeycomb (honinggraat), Ice Cream Sandwich (ijssandwich) en Jelly Bean.

Zoals iedereen vinden ook wij het moeilijk om weg te blijven van chocolade, en daarom hebben we besloten om de volgende versie van Android te vernoemen naar een van onze favoriete chocolade-lekkernijen: KitKat!”

Android 4.4 KitKat-video's verraden mogelijk nieuwe Nexus en nemen Apple op de hak

Vlak na de aankondiging van de nieuwe versie van Android verscheen er een video van de onthulling van Android 4.4 KitKat op YouTube. Op deze video lijkt een nieuwe Nexus-smartphone zichtbaar te zijn.

Zo valt op dat de nieuwe Nexus-smartphone opnieuw door LG wordt gefabriceerd en dat het logo, net als bij de tablet Nexus 7, horizontaal wordt geplaatst. Verder valt op dat de nieuwe Nexus opnieuw wat groter is en vooralsnog veel overeenkomsten vertoont met de Nexus 4.

http://www.youtube.com/watch?v=DsDvSD119dw

Op een andere video neemt KitKat de manier waarop Apples Jony Ive vaak nieuwe producten presenteert op de hak:

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel