‘Sony Xperia Z1 opvolger wordt tijdens Mobile World Congress gepresenteerd’

‘Sony Xperia Z1 opvolger wordt tijdens Mobile World Congress gepresenteerd’

Geruchten gaan dat de Xperia Z1 opvolger met de werktitel ‘Sirius' tijdens het Mobile World Congress eind februari wordt onthuld. Sony heeft nog niet op de berichtgeving gereageerd.

Aanvankelijk gingen geruchten dat Sony de Xperia Z1 opvolger al tijdens de technologiebeurs CES, die momenteel plaatsvindt in Las Vegas, zou onthullen. Op de CES bleef het, op smartphonegebied althans, bij de introductie van de Xperia Z1 Compact. Dit is een kleinere en lichtere versie van de Xperia Z1.

Specificaties Xperia Z1 opvolger

De Sony ‘Sirius' wordt echter veel sneller dan zijn voorganger. Mogelijk heeft het toestel een 5,2 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels en een quadcore-processor (Qualcomm Snapdragon 805). De Snapdragon 805-chipset heeft een maximale kloksnelheid van 2,5GHz. Echter gaan ook geruchten dat de telefoon ‘slechts’ zal beschikken over een Qualcomm Snapdragon 800-SoC. Verder wordt verwacht dat de Xperia Z1 opvolger is voorzien van 3GB aan werkgeheugen, een 20,7-megapixel-camera en een flinke accu met een capaciteit van 3500 mAh.

Sony introduceert slimme polsband

SmartBand Sony Xperia Z1 opvolgerTijdens de CES heeft Sony ook de SmartBand geïntroduceerd. Dit is een slimme polsband waarmee je allerhande (fysieke) activiteiten kunt registreren en visualiseren. De SmartBand heeft geen scherm, maar je maakt gebruik van een bijgeleverde Lifelog-app om alle data te raadplegen.

De polsband registreert niet alleen sport-, slaap- en smartphone-activiteiten, maar kan ook fungeren als afstandsbediening voor je muziek-app. Daarnaast trilt de SmartBand als er nieuwe meldingen binnenkomen.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel