Sony introduceert high-end Xperia Z1 Compact met 4,3 inch-scherm

Sony introduceert high-end Xperia Z1 Compact met 4,3 inch-scherm

De elektronicabeurs CES staat, net als in voorgaande jaren, in het teken van productaankondigingen van diverse spannende nieuwe apparaten. Sony doet met de Xperia Z1 Compact een duit in het zakje.

De Xperia Z1 Compact is een kleinere versie van het toptoestel van Sony, de Xperia Z1. Afgezien van de beperkte afmetingen (127 x 64.9 x 9.5 millimeter) en het lagere gewicht (137 gram) wijkt de Compact weinig af van zijn grotere broer. Het toestel heeft weliswaar een kleiner 4,3 inch-scherm (720p), maar de overige specificaties zijn net zo goed. Dat maakt het een goede keuze maakt voor wie op zoek is naar een kleine, maar krachtige telefoon.

Onderhuids beschikt de Xperia Z1 Compact namelijk over een 2,2GHz-quadcore-processor, 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen. De 20,7-megapixel-camera heeft beeldstabilisatie en een ledflitser en schiet video's in maximaal 1080p. Verder is er een nfc-chip aan boord waarmee het toestel gekoppeld kan worden met draadloze apparaten als speakers en een 2300 mAh-accu.

Over een paar weken verschijnt de Xperia Z1 Compact in de Nederlandse en Belgische winkels liggen. Bij de release zal het toestel draaien op Android 4.3 (Jelly Bean), al heeft Sony een snelle update naar Android 4.4 beloofd.

http://www.youtube.com/watch?v=O_GaK9w0gZ8

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel