Steeds meer simlockvrije telefoons in omloop

Steeds meer simlockvrije telefoons in omloop

In Nederland neemt de populariteit van losse telefoons, zonder bijbehorend abonnement dus, aanzienlijk toe. Ongeveer 1 op de 3 Nederlands kiest daar inmiddels voor.

Dit blijkt uit gegevens van GfK Retail en Technology na navraag van NUtech. Uit de cijfers van dit marktonderzoeksbureau blijkt namelijk dat maar liefst 35 procent van de gekochte telefoontoestellen simlockvrij waren afgelopen mei. 18 procent van de mensen ging voor een prepaid toestel; de meerderheid van 47 procent kocht nog wel een telefoon in combinatie met een abonnement.

Abonnementen blijven even populair

Een jaar geleden lag die verhouding echter heel anders. Toen kocht slechts 26 procent van de mensen een simlockvrije telefoon. Prepaid bezat in mei 2012 daarnaast 28 procent van de markt en 45 procent van de mensen namen een telefoon in combinatie met een abonnement.

Abonnementen in combinatie met een toestel zijn het afgelopen jaar dus niet veranderd wat betreft populariteit; simlockvrije telefoons zijn echter wel bezig met een opmars. Zie voor een compleet overzicht van alle sim only’s die je in combinatie met een simlockvrij toestel kan gebruiken ons koopadvies met de beste sim only abonnementen.

Bron: NUtech

Geschreven door Gijs Ettes

Voormalig hoofdredacteur van Smartphone.nl met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.